Mainos

Brittiministeriö torjuu tiedot joukkojen siirroista Irakissa

Puolustusministeriön mukaan tiedot brittijoukkojen siirtämisestä Bagdadiin ovat silkkaa arvailua.

Brittisotilaita Basran lähellä

Britannian puolustusministeriö torjuu tiedot brittijoukkojen siirroista Irakissa. Brittiviestimet kertoivat aiemmin tänään, että Yhdysvallat on pyytänyt Britanniaa lähettämään tukijoukkoja Etelä-Irakista Bagdadiin.

Brittien olisi tarkoitus ottaa valvottavakseen alueita, joilta amerikkalaisjoukot lähetetään taistelemaan Fallujan sunnikaupungin kaltaisiin vastarintapesäkkeisiin, kertoivat muun muassa BBC:n tv-uutiset ja Guardian-lehti.

BBC:n lähteiden mukaan siirto koskisi noin 650 sotilaan taisteluosastoa, joka siirtyisi Irakin keskiosiin "muutamiksi viikoiksi".

Puolustusministeriön edustaja leimasi tiedot silkaksi arvailuksi.

- Liikkeellä on runsaasti spekulaatioita ja tässä on kyse juuri siitä, edustaja totesi.

- Me pidämme osallistumistamme useisiin operaatioihin Irakissa jatkuvasti tarkkailun alla, mukaan lukien joukkojen määrät, sijoittamisalueet ja yksityiset operaatiot.

Britit ovat tähän saakka pitäneet päämajaansa Basrassa Etelä-Irakissa, missä on ollut selvästi rauhallisempaa kuin Bagdadissa ja sen lähistöllä sijaitsevassa niin sanotussa sunnikolmiossa.

Irakin sodassa ja sitä seuranneessa miehityksessä on kuollut vajaat 70 brittisotilasta, amerikkalaisia on kaatunut jo yli tuhat.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.