Brittimies epäili muistisairaan äitinsä kaltoinkohtelua hoivakodissa – järkyttävä tilanne paljastui salaa kuvatulla videolla

3:33
Muistisairaan kaltoinkohtelu tallentui pojan piilottamalle kameralle.

Mies päätti kuvata salaa muistisairaan äitinsä kohtelua hoivakodissa, ja järkyttyi näkemästään. Vuonna 2018 Yorkshiressä sattuneen tapauksen seurauksena hoitaja ja hoivatyöntekijä saivat tuomiot muun muassa pahoinpitelystä.

Salaa hoivakodin huoneessa kuvatulla videolla näkyy, kuinka hoitajat raahaavat 85-vuotiasta dementiapotilasta Angelina Laneraa takaisin vessasta sänkyyn housut nilkoissa.

Hoitajat siirtävät ja nostavat itkuista ja vaikeroivaa naista kainaloista, mikä on Iso-Britanniassa kiellettyä, koska liike ei ole potilaalle ja hoitajille turvallinen.

Hoitajat jättävät naisen makaamaan sänkyyn, jonka on yhä virtsatahrojen peitossa.

Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Seuraavana päivänä Michael Lanera löysi äitinsä likaisesta sängystä päällään yhä eiliset vaatteet, oikeudessa kerrottiin.

Poika oli piilottanut aiemmin äitinsä huoneeseen piilokameran, koska epäili työntekijöiden kohtelevan tätä kaltoin. Hän järkyttyi nähdessään, mitä kameralle oli tallentunut.

Molemmat työntekijät  tuomittiin oikeudessa

Oikeuden kuulemisessa hoitaja ja hoivatyöntekijä sanoivat, että tiesivät kyseisen kainalosta nostamisen olevan kiellettyä. Molemmat myönsivät toimineensa koulutuksensa vastaisesti.

Tuomari sanoi ymmärtävänsä, että haavoittuvaisten potilaiden hoito voi olla haastavaa. Se ei kuitenkaan poista sitä, että he aiheuttivat potilaalle tietoisen vaaratilanteen, puhumattakaan tilanteen nöyryyttävyydestä.

– Ansaitsette molemmat menettää työnne, sillä tällainen epäinhimillinen ei ole hyväksyttävää hoivakodeissa, tuomari sanoi.

41-vuotias hoivatyöntekijä sanoi olleensa vasta-aloittelija tapahtumien aikaan. Hän kertoi katuvansa sitä, että toimi tilanteessa väärin. Hänet tuomittiin pahoinpitelystä 18 kuukauden yhdyskuntapalvelukseen.

Myös 55-vuotias hoitaja tuomittiin hoitotyöntekijän väärinkäytöksestä 18 kuukauden yhdyskuntapalveluun. Hän myös sanoi olevansa erittäin pahoillaan tapahtuneesta.

Potilaan poika odotti yli kaksi vuotta, ennen kuin tapaus käsiteltiin oikeudessa. Hänen äitinsä ehti menehtyä ennen käsittelyä.

Hän sanoo olevansa hyvin vihainen äitinsä kohtelusta ja siitä, että tapauksessa tuomittu hoitaja on sittemmin perustanut oman hoiva-alan yrityksen ja siten yhä työskentelee alalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja