Brittihovin kuninkaallisella perheellä on "kirottu tiara", jonka uskotaan tuovan käyttäjälleen huonoa onnea ja jota kukaan ei haluaisi käyttää: "Kammottavaa ja kamalaa"

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24
Kuningatar Elisabet piti harvinaisen puheen kansalaisilleen.

"Mansikanlehtitiara" on uskomusten mukaan tuonut vuosikymmenten ajan omistajilleen ja käyttäjilleen huonoa onnea.

MTV Uutiset julkaisee uudelleen vuoden luetuimpia juttuja. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 20.8.2020.

Yksi asia, joka kuninkaallisiin usein yhdistetään, on loistelias elämä ja vauraus, joka ilmenee muun muassa hulppeiden kruunujen sekä korujen kautta, joita kuninkaalliset perinteisesti käyttävät erilaisissa merkittävissä tilaisuuksissa. Iso-Britannian kuninkaallisen perheen hallussa on kuitenkin yksi tiara, jonka käyttämistä on vältelty pitkään, sillä sen uskotaan olevan kirottu. 

"Mansikanlehtitiaraksi" kutsutun tiaran on uskottu tuovan huonoa onnea omistajilleen sekä käyttäjilleen sen takia, että siihen on yhdistetty liuta kuninkaallisen perheen jäsenille sattuneita tragedioita siitä lähtien, kun tiara päätyi kuninkaallisten omistukseen 1800-luvulla. 

Historioitsija Kate Williams kertoo Secrets of Royal Jewellery -dokumentissa tiaran olleen alunperin prinssi Albertin häälahja tyttärelleen prinsessa Alicelle tämän mennessä naimisiin Hessenin prinssi Louisin kanssa. Albert kumminkin kuoli juuri ennen tyttärensä häitä ja 17 vuotta myöhemmin Alice kuoli itse 35-vuotiaana kurkkumätään, ensimmäisenä kuningatar Victorian lapsista. 

Alicen omista lapsista hänen nuorin tyttärensä menehtyi saman syyn takia vain päiviä Alicen jälkeen, kun taas hänen vanhempi poikansa oli kuollut viisi vuotta aiemmin verenvuototautiin. Kaksi Alicen vanhempaa tytärtä teloitettiin Venäjän vallankumouksen yhteydessä.

Prinsessa Alicen kuoleman jälkeen tiaran peri Alicen vanhin poika prinssi Ernst. Tragediat kuitenkin seurasivat yhä toisiaan perheessä. 

– Valitettavasti Ernstillä ja hänen vaimollaan on myös melko huonoa onnea, kun heidän tyttärensä menehtyy lavantautiin ja heidän poikansa syntyy kuolleena.

Prinssi Ernstin mentyä uudelleen naimisiin hänen poikansa Georg peri tiaran. Georg puolestaan meni naimisiin prinsessa Cecilien kanssa, joka oli kuningatar Elisabetin puolison prinssi Philipin sisko.  

Vuonna 1937 nuoren prinssi Philipin maailma pysähtyi, kun hänen sisarensa Cecilie menehtyi traagisessa lento-onnettomuudessa. Raskaana ollut Cecilie oli synnyttänyt joko lennon tai onnettomuuden aikana, sillä hänen vastasyntynyt lapsensa löytyi myös onnettomuuspaikalta. Onnettomuudessa kuolivat myös Cecilien aviomies Georg sekä hänen sisarenpoikansa prinssi Ludwig ja prinssi Alexander.

– Kammottavaa ja kamalaa, mutta tiara selvisi onnettomuudesta, jäännösten keskeltä, tulen läpi. Joten näette, miksi se tunnetaan kirottuna Mansikanlehtitiarana. 

Jos kuva tiarasta ei näy, voit katsoa sen tästä.

Cecilien ja Georgen yksivuotias tytär Johanna oli perheensä ainut elonjäänyt, sillä hänet oli jätetty kotiin muun perheen suunnattua hänen setänsä prinssi Louisin häihin. Prinssi Louis vaimoineen adoptoi Johannan onnettomuuden jälkeen, mutta tämä menehtyi aivokalvontulehdukseen kuukautta ennen kolmatta syntymäpäiväänsä. 

Tiara periytyi Louisin vaimolle Margaretille, joka menehtyi vuonna 1997. Margaret ei koskaan käyttänyt tiaraa tiettävästi ainakaan julkisesti. Tiara on ollut esillä useissa näyttelyissä vuosien aikana ja on lähteiden mukaan tällä hetkellä Hessian House Foundationin hallussa.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat