Brittiedustustoon iskettiin Kabulissa - 9 kuollut

BBC kertoo yhdeksän ihmisen kuolleen itsemurhaiskuissa Britannian edustuston kulttuurikeskukseen Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Suurin osa kuolleista on poliiseja. Uutistoimisto AFP:n mukaan aluetta vavisutti viisi räjähdystä, ja lisäksi sieltä on kuulunut aseiden tulitusta.

Poliisin mukaan ainakin kaksi ensimmäistä räjähdystä oli itsemurhapommittajien aiheuttamia. Kuolonuhrien lisäksi poliisi vahvistaa ainakin kymmenen ihmisen loukkaantuneen, mutta määrä voi vielä nousta. Poliisi ei kertonut, oliko kuolleiden joukossa ulkomaalaisia.

Afganistanissa on tänään yleinen vapaapäivä maan Britanniasta itsenäistymisen vuoksi. Talebanin tiedottaja kertoi AFP:lle, että järjestö on vastuussa iskuista.

-Tänään on meidän itsenäisyyspäivämme Britanniasta. He tunnustivat itsenäisyytemme 92 vuotta sitten. Nyt he ovat miehittäneet maamme jälleen, ja he tulevat tunnustamaan itsenäisyytemme uudestaan, tiedottaja sanoi.

Talebanin tiedottaja kertoi, että hyökkääjien kohteena oli Britannian edustusto ja YK:n vierastalo. YK:n edustaja kuitenkin ilmoitti, ettei heidän tiloihinsa ole isketty.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat