Mainos

British Airwaysin lakkoneuvotteluja jatketaan tänään

Toteutuessaan lakko peruisi Heathrow'n lentokentältä lähtevät ja lähes kaikki sinne saapuvat British Airwaysin lennot. Lisäksi kotimaan ja Euroopan lennot peruttaisiin Gatwickin kentältä.

British Airways -lentoyhtiön lakkoa koskevat neuvottelut ovat keskeytyneet ilman selvää tulosta. Lentoyhtiön mukaan neuvotteluja on määrä jatkaa tänään.

Neuvottelujen tarkoituksena on estää matkustamohenkilökunnan lakko, jonka myötä peruuntuisi kaikkiaan 1300 lentoa tiistaina ja keskiviikkona. Joidenkin arvioiden mukaan jonkin verran edistystä saavutettiin eilen kiistakysymyksissä, jotka liittyvät sairauspoissaoloihin ja palkkaan.

Neuvotteluja kävivät yhtiön ja T&G-ammattiliiton edustajat salaisessa paikassa. Aiemmat neuvottelut eivät tähän mennessä ole tuottaneet tulosta.

Lakko peruisi kaikki Lontoon Heathrow'n lentokentältä lähtevät ja lähes kaikki sinne saapuvat British Airwaysin lennot kahden päivän aikana. Kotimaan ja Euroopan lennot peruttaisiin myös Gatwickin kentältä. Kustannukset olisivat miljoonia euroja.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan lentoyhtiö lähetti perjantaina asiakkailleen sähköpostin, jonka mukaan lakko näyttäisi olevan toteutumassa. Samalla yhtiö vakuutti ponnistelevansa yötä päivää sovun saamiseksi niin, että myöhemmäksi kaavaillut lakot saadaan estettyä.

Ammattiliitot ovat varoittaneet uusista lakkopäivistä helmikuussa, jos työriita jää ratkaisematta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.