Mainos

Britannian ulkoministeriö myönsi virheet tsunamiin reagoinnissa

Britannia lähetti mm. nopean toiminnan joukkonsa Sri Lankaan, koska aluksi näytti, että siellä oli pahempi tilanne. Britannian apuhenkilöstö saapui Thaimaahan vasta kaksi viikkoa tsunamikatastrofin jälkeen.

Britannian ulkoministeriö myönsi virallisesti tänään, että se teki useita virheitä viime tapaninpäivän tsunamikatastrofin jälkeen.

Britannian ulkoministeriön ja valtiontalouden tarkastusviraston yhteisessä raportissa kerrotaan, että ulkoministeriön hätäpuhelukeskuksessa oli liian vähän henkilökuntaa. Ainoastaan 36 henkilöä oli vastaamassa puheluihin, joita tuli 11 000 tunnissa eli kolme sekunnissa. Palkattu ylimääräinen henkilökunta oli kouluttamatonta, ja tärkeää tietoa jäi kertomatta eteenpäin.

Raportin mukaan yksi suurimmista virheistä oli se, että nopean toiminnan joukko lähetettiin väärään maahan. Joukko lähetettiin Sri Lankaan, koska aluksi näytti, että siellä oli pahempi tilanne. Siksi Britannialla kesti kaksi viikkoa saada henkilökuntaa Thaimaahan.

Britannian apuhenkilöstö käsitti Thaimaassa aluksi vain kolme paikallista vapaaehtoista: lääkärin, sairaanhoitajan ja eläkkeellä olevan psykologin.

Raportti suosittaa, että ulkoministeriö harkitsisi kansainvälistä verkostoa vapaaehtoisten nopean toiminnan pelastusjoukkojen perustamiseksi. Joukot voisivat reagoida pikaisesti omalla alueellaan tapahtuvaan kriisiin.

Todennäköisesti 141 brittiä kuoli tsunamikatastrofissa, raportissa arvioitiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.