Britannian puolustusministeriö: Venäjä aloitti vetäytymisen Hersonista mahdollisesti jo kolme viikkoa sitten

Hersonissa juhlitaan ukrainalaissotilaiden paluuta kaupunkiin – katso juhlatunnelmat ympäri kaupunkia 1:27
Hersonissa juhlitaan ukrainalaissotilaiden paluuta kaupunkiin – katso juhlatunnelmat ympäri kaupunkia.

Venäjä aloitti joukkojensa vetämisen Hersonista mahdollisesti jo kolme viikkoa sitten, kertoi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan Twitterissä lauantaina.

Venäjän kaupunkiin asettava hallinto kehotti 22. lokakuuta siviilejä jättämään kaupungin. Puolustusministeriön mukaan on realistista olettaa, että myös sotilaskalustoa ja siviiliasuihin pukeutuneita sotilaita on jättänyt kaupungin samassa yhteydessä kun noin 80  000 siviiliä siirrettiin kaupungista.

Koska Herson oli ainoa alueellinen pääkaupunki, jonka Venäjän joukot olivat helmikuussa alkaneen hyökkäyksen jälkeen saaneet haltuunsa, sieltä vetäytyminen tuo mukanaan merkittävän mainehaitan. Puolustusministeriön mukaan vetäytymisellä tunnustetaan julkisesti ne vaikeudet, joita Venäjän joukot ovat kohdanneet Dneprin länsirannalla.

Ukrainan joukot ovat todennäköisesti vallanneet laajoja alueita Hersonin maakunnasta Dneprin länsirannalta ja kontrolloivat suurta osaa itse kaupungista. Venäjä taas yrittänee edelleen evakuoida joukkojaan maakunnan muilta alueilta puolustusasemiin joen itärannalle.

Lue myös:

    Uusimmat