Mainos

Britannian kirjepommin lähetti vihainen autoilija?

Tänään räjähtänyt kirjepommi oli jo kolmas kirjepommi Britanniassa kolmen päivän sisällä. Poliisi epäilee, että liikenneviranomaisiin kohdistuneiden iskujen takana on vihainen autoilija.

Brittejä on kehotettu käsittelemään postiaan varovaisesti, koska maassa on räjähtänyt jo kolmas kirjepommi kolmen päivän sisällä. Iskujen kohteena näyttivät olevan liikenneviranomaiset ja niiden alihankkijat.

Tänään pommi räjähti Walesin Swanseassa sijaitsevassa ajoneuvorekisterikeskuksessa ja aiheutti vammoja kolmelle työntekijälle.

Toissapäiväisen iskun kohteena oli lontoolainen Capita, joka kerää ruuhkamaksuja Lontoon autoilijoilta. Tiistain isku kohdistui Lontoon lähellä toimivaan Vantikseen, joka on mm. myynyt nopeusvalvontakameroita poliisille. Kolmessa räjähdyksessä haavoittui yhteensä kuusi ihmistä.

- Pyydän yrityksiä, järjestöjä ja yksityishenkilöitä toimimaan erityisen varovasti käsitellessään postia, ääriliikkeisiin erikoistunut poliisin tutkija Anton Setchell vetosi.

Setchellin mukaan poliisi on löytänyt merkkejä yhteyksistä kolmen tällä viikolla räjähtäneen pommin välillä.

Poliisi kertoi tänään, että maassa on lähetetty viime viikkoina neljä muutakin kirjepommia. Niistä ei aikaisemmin oltu kerrottu julkisuuteen. Yksi pommeista räjähti lauantaina yksityiskodissa Kaakkois-Englannin Folkestonessa haavoittaen yhtä ihmistä.

Britannian lehdistö osoitti tänään sormella autoilijoita, jotka vastustavat ruuhkamaksuja ja teillä lisääntynyttä kameravalvontaa. Sisäministeri John Reid pyysi tiedotusvälineitä jättämään spekuloinnin vähemmälle, jotta poliisi voisi rauhassa jatkaa jutun tutkintaa.

Nopeusvalvontakameroita vastustava Safe Speed -järjestö tuomitsi iskut.

- Vaikka emme ole samaa mieltä hallituksen liikenneturvallisuuspolitiikasta, se ei missään nimessä ole syy lähettää kirjepommeja, ryhmän perustaja Paul Smith alleviivasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.