Mainos

Britannian brexit-puolueen johtaja Farage torjuu tuoreen erosopimuksen: "Kyseessä ei ole todellinen brexit"

7:32
Video: Brexit-sopimus on syntynyt, mutta Johnsonin huolet eivät ole ohi – tästä syystä tilanne on edelleen vaikea

EU-kriittisen brexit-puolueen puheenjohtaja Nigel Farage on torjunut tuoreen brexit-ehdotuksen.

Faragen mukaan se, että kiistanalainen Irlannin rajan varajärjestely (backstop) on korvattu sopimuksessa tarkoittaa, että kyseessä ei ole todellinen brexit. Hänen mukaansa mukaan ehdotus tulisi torjua.

Myös Pohjois-Irlannin unionistipuolue (DUP) vastustaa edelleen uutta brexit-ratkaisua. Britannian ja EU-komission välisissä neuvotteluissa saavutettiin tänään aiemmin sopu, mutta sopimus tarvitsee vielä brittiparlamentin hyväksynnän.

Rinne: Lauantaista tulee jännittävä päivä Britannian parlamentissa

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoo, että on vielä vaikeaa arvioida, saako vastavalmistunut brexit-sopimus vaadittavan hyväksynnän Britannian parlamentilta lauantaina. Mediatietojen mukaan näyttää hänen mukaansa siltä, että pääministeri Boris Johnsonin pitää vielä tehdä töitä hyväksynnän eteen.

EU-johtajat ovat koolla huippukokouksessa Brysselissä, jossa he ottavat omalta osaltaan kantaa neuvotteluratkaisuun. EU-komissio ja Britannia pääsivät sopuun erosopimukseen viime hetkellä tehtävistä muutoksista aiemmin tänään.

Suuri valiokunta käsittelee tänään Suomen kannan tuoreeseen sopuun. Rinne ei usko, että Suomella olisi vastalauseita erosopimuksesta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja