Britannian brexit-puolueen johtaja Farage torjuu tuoreen erosopimuksen: "Kyseessä ei ole todellinen brexit"

Brexit-sopimus on syntynyt, mutta Johnsonin huolet eivät ole ohi - tästä syystä tilanne on edelleen vaikea 7:32
Video: Brexit-sopimus on syntynyt, mutta Johnsonin huolet eivät ole ohi – tästä syystä tilanne on edelleen vaikea

EU-kriittisen brexit-puolueen puheenjohtaja Nigel Farage on torjunut tuoreen brexit-ehdotuksen.

Faragen mukaan se, että kiistanalainen Irlannin rajan varajärjestely (backstop) on korvattu sopimuksessa tarkoittaa, että kyseessä ei ole todellinen brexit. Hänen mukaansa mukaan ehdotus tulisi torjua.

Myös Pohjois-Irlannin unionistipuolue (DUP) vastustaa edelleen uutta brexit-ratkaisua. Britannian ja EU-komission välisissä neuvotteluissa saavutettiin tänään aiemmin sopu, mutta sopimus tarvitsee vielä brittiparlamentin hyväksynnän.

Rinne: Lauantaista tulee jännittävä päivä Britannian parlamentissa

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoo, että on vielä vaikeaa arvioida, saako vastavalmistunut brexit-sopimus vaadittavan hyväksynnän Britannian parlamentilta lauantaina. Mediatietojen mukaan näyttää hänen mukaansa siltä, että pääministeri Boris Johnsonin pitää vielä tehdä töitä hyväksynnän eteen.

EU-johtajat ovat koolla huippukokouksessa Brysselissä, jossa he ottavat omalta osaltaan kantaa neuvotteluratkaisuun. EU-komissio ja Britannia pääsivät sopuun erosopimukseen viime hetkellä tehtävistä muutoksista aiemmin tänään.

Suuri valiokunta käsittelee tänään Suomen kannan tuoreeseen sopuun. Rinne ei usko, että Suomella olisi vastalauseita erosopimuksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat