Mainos

Britannialla ei vieläkään epäiltyä Skripalien myrkytyksestä – Venäjän uskotaan purkavan Novitshok-myrkyn valmistuslaitosta

2:25

Isolla-Britannialla ei ole vielä epäiltyjä Sergei ja Julia Skripalin myrkytyksestä, kertoi kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Mark Sedwill tänään maan parlamentin puolustuskomitealle.

Hänen mukaansa maa on kuitenkin aloittanut toimet suojatakseen muita, jotka mahdollisesti ovat vaarassa joutua vaaraan.

14:45

Kaksoisagentti myrkytettiin

Venäläinen entinen kaksoisagentti Sergei Skripal löytyi tyttärensä kanssa tuupertuneena Etelä-Englannin Salisburyn kaupungissa maaliskuun alussa. Tutkimusten perusteella heidät myrkytettiin Novitshok-nimisellä, neuvostoperäisellä hermomyrkyllä.

Britannia epäilee Venäjän olevan myrkytyksen takana, mutta maa on kiistänyt osallisuutensa tapahtuneeseen.

Julia Skripal on jo viime kuussa kotiutettu sairaalasta, mutta tämän isä Sergei on yhä hoidettavana.

Myös muiden Britanniaan siirtyneiden venäläisten kuolemat ovat herättäneet maassa epäilyjä Skripalien myrkytyksen jälkeen.

1:40

Tuotantolaitosta puretaan?

Nyt brittimedia kertoo, että Novitshok-myrkyn uskotussa syntypaikassa Shikhanyn kaupungissa puretaan kemiallisten aseiden tutkimuskeskusta, joka oli aikoinaan Neuvostoliiton hermomyrkkykehityksen ydin. Brittimediassa uskotaan kyseessä olevan jälkien peittely.

Virallisten asiakirjojen mukaan laitoksen purku- ja muutostyöt olivat valtaosin valmiit vuoteen 2014 mennessä. Kaupungin pormestari on venäläismedian mukaan kuitenkin kertonut laboratorioiden jäänteitä purettavan tällä hetkellä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja