Britannia: Venäjä on vallannut suuren osan Marjinkasta

Ukraina julkaisi vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa 0:59
Ukraina on julkaissut vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Viime viikkojen aikana Venäjän armeija on onnistunut valloittamaan suuren osan Itä-Ukrainan Marjinkasta, kirjoittaa Britannian puolustusministeriö viestipalvelu X:ssä.

Eteneminen ollut hidasta, mutta Britannian mukaan Venäjä nyt todennäköisesti hallitsee suurta osaa taajama-alueesta. Ukrainalla on kuitenkin yhä joukkoja Marjinkan länsilaidalla.

Taajamasta ei lennokkikuvien perusteella ole käytännössä jäljellä kuin rauniot. Useat muutkin Ukrainan paikkakunnat, kuten Bahmut ja Vuhledar, ovat sodan aikana muuttuneet raunioiksi.

Ennen sotaa Marjinkassa asui noin 9 000 ihmistä. Marjinka on ollut osa Ukrainan ja Venäjän välistä eturintamaan aina vuodesta 2014 saakka.

Venäjän hyökkäykset Marjinkassa ovat Britannian mukaan osa suurempaa Venäjän syksyhyökkäystä, joka pyrkii valloittamaan alueita Donetskista.

Loppusyksyn ja alkutalven aikana Ukrainan sodan eniten huomiota saaneet taistelut on käynyt Dneprjoella Etelä-Ukrainassa ja Itä-Ukrainassa Avdijivkassa.

Lue myös:

    Uusimmat