Suomesta sotaan lähtenyt Serhii jäi yksin ja loukkaantuneena venäläisten piirittämäksi Bahmutissa – kutsui tykistötulen omaan sijaintiinsa

Serhii jäi yksin ja loukkaantuneena venäläisten piirittämäksi Bahmutissa 3:19
Katso: Serhii selvisi korsussa yksin venäläisten piirittämänä – dronet pudottivat vettä ja tupakkaa

Ukrainalaissotilas oli valmis kuolemaan jäätyään yksin venäläisten motittamaksi, ja kutsui tykistötulen omaan sijaintiinsa.

– En voi uskoa, että olen sairaalassa, enkä juoksuhaudassa. En uskonut selviytyväni, sotilas kertoo CNN:n haastattelussa.

Lokakuun lopulla Serhii, 36, ja hänen yksikkönsä Ukrainan 80. ilmarynnäkköprikaatissa käskettiin puolustamaan juoksuhautoja Klishtshiivkaan Bahmutin laitamille.

Kymmenen vuotta Suomessa asunut rakennusmies oli palannut Ukrainaan ja liittynyt armeijaan pian Venäjän hyökättyä helmikuussa 2022. Armeijassa hän sai lempinimen "Fin".

Tehtävän oli määrä kestää kolme päivää, mutta se kesti lopulta kaksi viikkoa.

Venäläiset avasivat päiviä kestävän tulen heidän asemiinsa. Serhii ja kaksi muuta miestä olivat korsussa, kun venäläisten kranaatti putosi sisään.

Serhii loukkaantui molemmista jaloistaan, mutta kaksi muuta sotilasta oli vielä huonommassa kunnossa. Serhii vaati, että evakuointitiimi pelastaa ensin heidät, hän voisi odottaa seuraava tilaisuutta.

Mutta tilaisuutta ei koskaan tullut.

Useampi evakuointitiimi yritti päästä paikalle, mutta venäläisten jatkuva pommitus oli liikaa. Hänen yksikkönsä pudotti droneilla vettä, särkylääkkeitä ja tupakkaa korsussa jumissa oleville miehille.

Sitten korsuun putosi jälleen venäläiskranaatti, joka putosi Serhiin kanssa olevan sotilaan päälle. Hänet evakuoitiin ja Serhii ymmärsi jääneensä yksin korsuun, ja hänen tulehtuneet jalkansa olivat alkaneet jo mädäntyä. 

Uskomaton selviytysmistarina: Katso Serhiin haastattelu videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat