Mainos

Britannia haluaa Facebookin estävän tykkäysnapin käytön lapsilta – rikkeistä jopa miljardisakot

3:55
Video: Facebook on ollut lukuisten kohujen keskellä.

Britannian tietosuojaviranomainen ICO haluaa Facebookin ja muiden sosiaalisen median palveluiden estävän tiettyjen toimintojen käytön alaikäisiltä käyttäjiltä.

Viranomainen on julkaissut 16 kohdan listan siitä, miten lasten suojelua voitaisiin tehostaa sosiaalisessa mediassa.

Tykkäys säppiin

Guardianin mukaan estettäviin toimintoihin kuuluisi muun muassa Facebookin tykkäysnappula, jonka katsotaan houkuttelevan lapsia jatkamaan palvelun käyttöä. Kieltolistalle päätyisi myös Snapchatissa käytettävä Snapstreak, joka kannustaa sovelluksen päivittäiseen käyttöön.

Jos ehdotus kirjataan lakiin, ohjeistusta rikkoville yhtiöille voidaan määrätä tuntuvia sakkoja, jotka vastaisivat Guardianin mukaan enimmillään neljää prosenttia yhtiön globaalista liikevaihdosta. Facebookin kohdalla se tietäisi jopa 1,4 miljardin euron sakkoja.

Suositusten uskotaan muuttuvan sitoviksi säännöiksi ensi vuonna.

Suojelua

Tietosuojaviranomaisen ehdotukset myös kasvattaisivat lasten yksityisyydensuojaa. ICO ehdottaa sitä, että lapsille tulisi kertoa, miten heidän vanhempansa seuraavat heidän tekemisiään sosiaalisessa mediassa.

–  Tämä on verkottunut sukupolvi. Internet ja kaikki sen ihmeet ovat erottamaton osa heidän päivittäistä elämäänsä. Meidän ei pitäisi joutua estämään heiltä sen käyttöä, mutta meidän pitää vaatia, että lapsia suojellaan verkossa, kommentoi ICO:ta johtava Elizabeth Denham Guardianille.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja