Mainos

Britannia ei korvaa sotasyndroomaa

Britannian hallitus ei myönnä niin sanotun Persianlahden sodan syndrooman eli oireyhtymän olemassaoloa.

Yli 2000 brittiveteraania jäänee ilman korvausta Persianlahden sodan syndroomaksi kutsutusta oireyhtymästä, kertoo brittilehti Guardian.

Oikeusavun myöntämisestä päättävä Britannian valtion oikeuspalvelukomissio (LSC) lopettanee myöhemmin tässä kuussa apunsa veteraaneille näiden asianajajien kerrottua, ettei jutulla ole todellisia läpimenon mahdollisuuksia. Syynä on tieteellisten todisteiden puute. LSC on tähän mennessä käyttänyt lähes kuusi miljoonaa euroa veteraanien oikeusapuun.

Persianlahden syndroomaksi on kutsuttu laaja oirekirjoa muistinmenetyksestä, kroonisesta väsymyksestä ja huimauksesta nivelten paisumiseen, masennukseen ja keskittymiskyvyn alenemiseen. Monet Persianlahden sodassa palvelleista 55 000 brittisotilaasta ovat saaneet tällaisia oireita.

Persialahden sodassa palvelleet amerikkalaiset, brittiläiset, australialaiset ja tanskalaiset sotilaat ovat yleensäkin kaksi kertaa sairaampia kuin tilastollisesti olisi odotettavissa. Britannian hallitus ei kuitenkaan myönnä syndrooman eli oireyhtymän olemassaoloa. Korvauksen saamiseksi ei myöskään riitä, että syndrooman todistetaan johtuvan palvelusta Persianlahden sodassa vuonna 1991. Veteraanien on myös pystyttävä todistamaan, että puolustusministeriö on syyllistynyt laiminlyönteihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.