Mainos

Breivik-päätös järkytti Utöyalta selvinneet: Hän huijasi ja voi tappaa uudelleen

Monet Utöyan verilöylystä selvinneet ovat ilmaisseet järkytyksensä Breivik-päätöksestä.

Mielentilatutkimuksen mukaan Norjan joukkomurhaaja Anders Behring Breivik on todettu syyntakeettomaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että vankeuden sijaan Breivik voi joutua pakkohoitoon.

Utöyalta selvinneet Khalid Ahmed ja Mohammed Abdulrahman ovat tyrmistyneet tiedosta.

Ahmedille Utöan tapahtumat ovat erityisen kivuliaat, sillä vaikka hän itse selvisi hengissä, Breivik surmasi saarella hänen veljensä.

– Tämä ei kunnioita ollenkaan heitä, jotka menettivät saarella henkensä. Tämä on provokaatio. On kuin kaikki haavat avattaisiin uudestaan, Ahmed toteaa.

Abdulrahman itse joutui Breivikin tulituksen kohteeksi, mutta pelastautui sukeltamalla veteen. Abdulrahman pelkää, että tapaus rohkaisee muita terrorismia suunnittelevia.

– Mielestäni järjestelmä on liian lepsu. Tämä vain houkuttelee ihmisiä, jotka ovat kykeneviä samaan toimimaan samoin, hän tuomitsee.

– On kamalaa ajatella, että henkilö voi tappaa niin monta ihmistä kuin haluaa, että hän voi tappaa ystäviäni ja sitten häntä kohdellaan kuin potilasta.

Molemmat selviytyjät pelkäävät, että Breivik onnistuu myöhemmin huijaamaan ihmiset uskomaan parantumiseensa.

– Kuulin sen hänen äänessään. Hän teeskenteli olevansa erittäin ystävällinen. Hän yritti houkutella ihmisiä tulemaan luokseen. Ja sitten hän onnistui tappamaan heidät. Koska he luottivat hänen ääneensä, Ahmed muistelee

– Jos henkilö pystyi huijaamaan näitä nuoria, hän voi myös onnistua esittämään tervettä kolmen vuoden hoidon jälkeen. Sitten hänet voidaan päästää takaisin yhteiskuntaan, jolloin hän voi tappaa uudelleen.

(MTV3 - EBU)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.