Omaa ohjelmaansa vetänyt Miikka Koivisto irtisanoutui Yleltä protestina viisuosallistumiselle: "Free Palestine"

Kuinka poliittinen tapahtuma on Euroviisut? 10:02
Katso myös: Kuinka poliittinen tapahtuma on Euroviisut?

Miikka Koivisto kertoo somessa irtisanoutuneensa Yleltä.

Muusikko, musiikkivaikuttaja ja radiojuontaja Miikka Koivisto lopettaa YleX-kanavalla kuullun, vaihtoehtomusiikkiin keskittyvän nimikko-ohjelmansa protestina Yle:n osallistumiselle Euroviisuihin.

Koivisto kertoo asiasta Instagram-julkaisussaan.

– Viimeinen ilta Pasilassa. Lopetan mun ohjelman YleX:llä protestina YLE:n osallistumiselle Euroviisuihin kansanmurhaa Palestiinassa suorittavan Israelin rinnalla, Koivisto kirjoittaa tiistaina 7. toukokuuta jakamassaan julkaisussa.

– Suuri kiitos näistä vuosista (2018–24) kuuntelijoille ja kiitos musiikista artisteille! Free Palestine, hän päättää tekstinsä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Julkaisu on kerännyt runsaasti kannustavia kommentteja.

– Nyt oli arvostettava periaatteellinen siirto. Maximum respect, räppäri Paleface kirjoittaa.

– Kiitos musiikista mutta vielä suurempi kiitos kannanotosta, toinen seuraaja kommentoi.

– Kiitos!! On todella, todella, todella arvostettavaa ja iso juttu! kolmas kiittää.

Koivisto kertoi päätöksestään myös ohjelmansa viimeisessä lähetyksessä. Hän aloitti lähetyksen kertomalla, että kyseessä on viimeinen jakso uuden vaihtoehtomusiikin ohjelmaa hänen vetämänään ja samalla hänen viimeinen päivänsä töissä Yleisradiolla.

– Irtisanoudun vastalauseena Ylen osallistumiselle tämän vuoden Euroviisuihin kansanmurhaa Palestiinassa suorittavan Israelin rinnalla. Tämän vuoden Euroviisut toimivat hirvittäviä asioita tälläkin hetkellä tekevän Israelin valtion imagonkiillotusalustana, hän lausui.

– Yli 30 000 tapettua ihmistä ei ole ollut riittävä syy sulkea Israelia kisoista. Viisujärjestäjä EBU:n perustelu on, että kilpailu on luonteeltaan epäpoliittinen ja sulkemiselle ei näin ole perusteita. Sehän ei ole totta. Israelin päästäminen näihin juhliin on kansanmurhaa vähättelevä, erittäin puolueellinen ja poliittinen teko, sanotaan siitä sitten toisin tai ei, hän jatkoi. 

Koivisto huomautti myös, että "Ukrainaan hyökännyt Venäjä suljettiin Euroviisuista silmänräpäyksessä, mutta nyt yli 10 000 murhattua lasta ei ole tarpeeksi iso syy tehdä samaa asiaa Israelille".

Koivisto kertoi pyöritelleensä asiaa kevään mittaan, ja ettei hän osaa kiertää asiaa mitenkään.

– En löydä näistä viisuista tai Suomen makaaberista esityksestä mitään sellaista ilosanomaa, jota siinä väitetään olevan. En halua olla tämän asian kanssa edes etäisesti tekemisissä, ja siksi minulla ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa työskentely Ylelle, hän sanoi.

Koivisto lopetti viimeisen lähetyksensä sanoihin "vapaa Palestiina".

Israelin viisuosallistumista on maan Gazassa käymän sodan vuoksi vastustettu kiivaasti useiden eri tahojen toimesta. Israelia syytetään kansanmurhasta kansainvälisessä tuomioistuimessa. Etelä-Afrikka nosti kanteen Israelia vastaan joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat