Kohutapauksessa kuplii: Noora Räty valitti tuomiostaan

Naisleijonien entinen maalivahti Noora Räty on valittanut Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunnan antamasta kurinpitopäätöksestä liiton valitusvaliokuntaan. Valitusvaliokunnan jäsen Esa Schön vahvistaa asian STT:lle.

Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta määräsi Rädyn neljän kuukauden kilpailukieltoon huhtikuun lopulla. Naisten maajoukkueen entinen päävalmentaja Pasi Mustonen määrättiin kolmen kuukauden kilpailukieltoon. Kiistassa oli kyse maajoukkuepelaajien tekemästä ilmiannosta koskien Mustosen väitettyä epäasiallista käytöstä.

Kurinpitopäätöksen valitusaika umpeutui viime perjantaina, viikko päätöksen antamisen jälkeen. Mustonen ei valittanut päätöksestä.

– Käymme valitusvaliokunnassa valituksen läpi ja katsomme sen jälkeen, miten asiaa lähdetään viemään eteenpäin. Aineisto on aika iso, ja oletan, että asian käsittelyssä tulee jonkin verran aikaa pyörähtämään. Tuskin ihan viikossa saadaan asiaa käsiteltyä, Schön sanoi STT:lle.

Sekä Mustonen että Räty saivat rangaistukset Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen asennetta ja käyttäytymistä koskevien eettisten määräysten, erityisesti rehtiyttä ja vastuullisuutta koskevien kohtien rikkomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat