Mainos

Brasilialaisen turmakoneen jarruissa vikaa

Laskeutumisen aikana konetta hidastava jarrujärjestelmä oli kytketty pois päältä, koska siinä oli havaittu ongelmia muutama päivää ennen turmaa. TAM-lentoyhtiön mukaan järjestelmän alasajaminen ei kuitenkaan vaaranna koneen laskeutumisen turvallisuutta.

Yli 200 ihmisen hengen vaatinut lentokoneturma Brasiliassa Sao Paolon Congonhasin kentällä saattoi johtua koneen liian kovasta vauhdista laskeutumishetkellä. TAM-lentoyhtiöstä kerrottaan, että yhtiön turmakoneessa oli havaittu vikaa laskeutumisen aikana konetta hidastavassa jarrujärjestelmässä muutama päivä ennen onnettomuutta. Laitteisto oli tästä syystä kytketty pois päältä.

- Tällainen laitteistovika ei kuitenkaan vaaranna koneen laskeutumisen turvallisuutta. Mitään vakavaa vikaa ei koneessa ennen turmaa ilmennyt, lentoyhtiö painotti tiedotteessaan.

Brasiliassa käydään kiivasta väittelyä maan historian pahimman lentoturman syistä. Congonhasin kenttää ja sen kiitoteitä on moitittu vaarallisiksi.

TAM-yhtiön matkustajakone syöksyi keskiviikkona kiitotien päästä yli tien ja törmäsi lentokenttärakennukseen. Pelastusmiehet ovat tähän mennessä kaivaneet hylystä ja rakennuksen raunioista esiin 184 ihmisen ruumiit.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.