Brasilia rankaisee supersuosittua sovellusta: WhatsApp suljetaan lähes 100 miljoonalta käyttäjältä

Brasiliassa viestintäsovellus WhatsApp on määrätty oikeuden toimesta suljettavaksi seuraavien kahden vuorokauden ajaksi, kertovat useat medialähteet.

Muun muassa BBC, The Guardian ja Techcrunch-sivusto kertovat, että sulkemispäätös tuli tuomarilta São Paulossa. 48 tunnin sulku alkaa tänään illalla paikallista aikaa. BBC:n mukaan on vielä epäselvää, noudattavatko kaikki teleoperaattorit hallituksen määräystä.

Sulkemispäätös liittyy oikeuden tuomarin mukaan siihen, että WhatsApp on toistuvasti epäonnistunut tekemään yhteistyötä rikostutkinnassa.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg otti kantaa asiaan Facebookissa, missä mies hämmästeli yhden tuomarin valtaa rangaista niin monia ihmisiä. Facebookin omistama WhatsApp tekee sen perustajan mukaan kaikkensa, että sulku perutaan.

Lähes 100 miljoonaa käyttäjää 

Brasiliassa WhatsApp on yksi maan suosituimmista sovelluksista. Sitä käytetään muun muassa enemmän kuin Facebookia. WhatsAppia käyttää Brasiliassa peräti 93 miljoonaa ihmistä. Sovellus on suosittu etenkin nuorison ja köyhien keskuudessa.

Techcrunch-sivuston mukaan Brasilian puhelinoperaattoriyhtiöt ovat taistelleet kuukausien ajan WhatsAppia ja etenkin sen äänipalveluita vastaan väittäen olevan laittomia. Monet teleyhtiöt ovat julkisuudessa kauhistelleet muun muassa ihmisten hylkäävän puhelinliittymänsä WhatsAppin takia.

WhatsAppin toimitusjohtaja Jan Koum toteaa The Guardianille yhtiön olevan pettynyt tuomarin lyhytnäköiseen päätökseen.

– Monet brasilialaiset ovat nykyisin riippuvaisia tästä työkalusta ja on surku nähdä Brasilian eristävän itsensä muusta maailmasta.  

WhatsAppilla on maailmanlaajuisesti noin 900 miljoonaa käyttäjää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja