Mainos

WhatsApp-käyttäjillä vaikeuksia Kiinassa – kuvien, videoiden ja viestien lähettämistä on estetty

Viestisovellus WhatsApp on joutunut sensuurin kohteeksi Kiinassa. Palvelun toiminnan estäminen saattaa hyödyttää paikallista WeChat-palvelua.

Kiinassa WhatsApp-käyttäjillä on ollut vaikeuksia lähettää sovelluksen kautta valokuvia, videoita ja toisinaan jopa tekstimuotoisia viestejä. Osittainen estäminen voi tarkoittaa sovelluksen kieltämistä Kiinassa lähiaikoina. On kuitenkin myös mahdollista, että estämistä vähennetään myöhemmin.

Tietoturva-analyytikoiden mukaan sovelluksen käyttöä on vaikeutettu Kiinan hallinnon toimesta, The New York Times kirjoittaa verkkosivuillaan.

Jos WhatsApp kielletään, kasvaa Kiinassa kiellettyjen sovellusten ja palveluiden lista entisestään. Maassa on kuluneen kesän aikana muun muassa sensuroitu kolmen suuren verkkosivuston suoratoistapalvelut.

WhatsAppin kieltäminen kokonaan auttaisi myös kiinalaisen WeChat-palvelun toimintaa, joka on tällä hetkellä Kiinan suosituin viestisovellus. Paikalliset palvelut ovatkin hyötyneet valtion harrastamasta sensuurista. Esimerkiksi Googlen poistuminen Kiinasta auttoi Baidu-hakukoneen toimintaa ja Twitterin poissaolo on antanut Weibolle mahdollisuuden menestyä.


***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja