Bottas ja Räikkönen kevyesti jatkoon aika-ajoissa

Williamsin Valtteri Bottas oli kuudes ja Ferrarin Kimi Räikkönen yhdeksäs formula ykkösten Australian GP:n ensimmäisissä aika-ajoissa.

Albert Parkin radalle ennustettu sade iski, kun kellossa oli jäljellä seitsemän minuuttia. Sen jälkeen ei aikaparannuksia nähty, joten kärkiajaksi jäi Red Bullin Daniel Ricciardon 1.30,775. Toinen oli McLarenin Kevin Magnussen ja kolmas Bottaksen tallikaveri Felipe Massa.

Kärkitalleista vain Ferrari lähti ensimmäiseen aika-ajoon kovilla renkailla. Räikkönen oli tulossa pehmeillä radalle juuri kun sade alkoi.

Toisesta aika-ajosta putosivat pois Lotuksen ja Marussian molemmat autot sekä Sauberin Esteban Gutierrez ja Caterhamin Marcus Ericsson.

Lotuksella oli vaikeuksia saada autojaan pysymään edes radalla. Pastor Maldonado luiskahti kaksi kertaa kierroksen aikana hiekalle ja omat pito-ongelmansa oli myös Romain Grosjeanilla.

Bottasta odottaa aika-ajojen jälkeen viiden lähtöruudun rangaistus aamulla vaihdetusta vaihdelaatikosta. Sama rangaistus tuli myös Gutierrezille, joka starttaa sunnuntain kisaan näin ollen viimeisestä ruudusta.

Lue myös:

    Uusimmat