Mainos

Bosnian serbiarmeija mukaan valtataisteluun

Bosnian serbien sotilasjohtajien mukaan armeija sekaantuu serbien poliittiseen kiistaan tarpeen vaatiessa. Armeijan edustajien mukaan aseelliset joukot puolustavat Bosnian serbitasavaltaa "kaikkien mahdollisten keinojen" avulla, jos presidentti Biljana Plavsic toimii "tasavallan olemassaoloa uhkaavasti".

Serbijohtajien ilmoituksesta kertoi SRNA-uutistoimisto tänään. Armeijan edustajat ottivat nyt ensimmäistä kertaa julkisesti kantaa Bosnian serbien valtataisteluun. Armeija syytti presidentti Plavsicia armeijan eristämisestä ja siitä, että Plavsic palvelee "niitä, jotka haluavat tuhota serbitasavallan".

Armeijan mukaan tilanne serbitasavallassa on erittäin vakava. Se johtuu "suoraan presidentin toimista ja perustuslain vastaisista päätöksistä", sanottiin armeijan yleisesikuntapäällikön allekirjoittamassa lausunnossa.

Naton johtamat vakautusjoukot eli Sfor-joukot vartioivat yhä pääpoliisiasemaa ja kolmea muuta poliisiasemaa Banja Lukassa. Viime yönä Sfor-joukot estivät eri leireihin kuuluvien poliisijoukkojen mahdollisen yhteenoton kaupungin lähistöllä.

Sfor mukana torjumassa poliisiaseman valtausta

Belgradilaisen radioaseman mukaan noin 30 Palen serbijohdon käskystä toiminutta aseistautunutta poliisia yritti vallata poliisiaseman Laktasissa. Presidentti Plavsicille uskollisen poliisivoimien edustajan mukaan yritys kuitenkin torjuttiin Sfor-joukkojen avulla.

Diplomaattilähteet arvioivat tänään, että Plavsic on voittanut ensimmäisen erän valtataistelussaan sotarikoksista syytettyä serbijohtajaa Radovan Karadzicia vastaa. Lähteet huomauttivat kuitenkin, että kamppailu on kaikkea muuta kuin ohi ja jatkunee vielä pitkään.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.