BMW esitteli kunnon muskelimallin – tässä on kaikkien aikojen nopein ja tehokkain M

Tässä on BMW:n kaikkien aikojen nopein ja tehokkain M 1:22
M5 CS on Bemarin kaikkien aikojen nopein ja tehokkain M.

BMW on esitellyt ärhäkän M5 CS:n, jonka se kertoo olevan historian tehokkain ja nopein M-sarjalainen.

Tähän asti tehokkaimman tuotanto-M:n lippua on heiluttanut viime vuonna esitelty 625-heppainen M5 Competition, mutta uuden CS-version konepellin alta löytyvä 4,4-litrainen V8 tuottaa vielä 10 hevosvoimaa enemmän.

Nollasta sataan CS:llä ennätetään superautomaisessa kolmessa sekunnissa, ja nollasta kahteensataan kymmenessä sekunnissa eli ajassa, joka menee monelta perheautolta satasen saavuttamiseen. Huippunopeus on rajoitettu 305 kilometriin tunnissa.

Vaikka M5 CS on sekin periaatteessa perheauton määritelmät täyttävä ihmiskuljetin, on takaistuimia kuitenkin vain kaksi kappaletta. Eikä kyseessä ole mikään pehmustettu puistonpenkki, vaan matkustajat pääsevät nauttimaan lähes samantasoisista sporttikupeista kuin etupenkkiläisetkin.

Hinnan ei ole annettu tulla halutun ajodynamiikan tielle, vaan autosta on tehty mahdollisimman kevyt muun muassa hiilikuitua hyödyntämällä.

Ja että auton varmasti erottaa köyhemmille suunnatuista versioista, on CS saanut kultaisen silauksen etumaskiinsa, vanteisiinsa sekä jarrusatuloihinsa. Tosin jälkimmäiset ovat vakiona tyypilliseen tapaan punaiset, ja lisäväristä joutuu maksamaan ekstraa.

BMW M5 CS:n hinta Saksassa on 180 400 euroa. Suomi-hinta ei ole tiedossa, mutta kova se tulee joka tapauksessa olemaan.

Lähde: BMW

Lue myös:

    Uusimmat