Blues-pomon toiminta pöyristyttää – ei vastaa yhteydenottopyyntöihin

Talousvaikeuksissa rypevän Espoo Bluesin tilanne on käymässä entistä hankalammaksi. Pelaajayhdistys on valmis käyttämään kovia otteita rästissä olevien eläkemaksujen vuoksi.

Bluesin taloudellinen ahdinko on ollut tapetilla jo pitkään. Pelaajien palkat ovat olleet paikoitellen myöhässä. Tammikuun palkat seura pystyi kuitenkin hoitamaan yhtä pelaajaa lukuun ottamatta.

Sen sijaan hoitamattomia eläkemaksuja on jopa viime kaudelta saakka. Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela on ollut Bluesiin yhteydessä useaan otteeseen asian tiimoilta. Bluesin nykyjohdon, etunenässä vt. toimitusjohtaja Mika Raution toiminta saa Saarelalta satikutia.

Tästä on kyse:

* Blues on hoitanut pääosin pelaajiensa palkat
* Kukaan pelaajista ei ole hakenut saataviaan palkkaturvan kautta
* Pelaajien eläkemaksut ovat rästissä jo pidemmältä ajalta
* Urheilijoiden eläkevakuutus on maksuperusteinen
* Jos Blues menee konkursiin, niin pelaajien eläke ei kartu

– Viime viikolla laitoin Bluesin johdolle tiedustelun eläkemaksuihin liittyen. Pyysin vastausta perjantaihin mennessä. Sieltä ei ole tullut takaisin mitään kontaktia, Saarela selvittää MTV Sportille.

– Seuraavaksi tiedustelen pelaajien ja heidän edustajien mietteitä asian suhteen. Eläkemaksut ovat osa palkkaa ja ne pitää hoitaa, Saarela alleviivaa.

Saarelan mukaan pelaajayhdistys on valmis puolustamaan pelaajien oikeuksia kovin ottein.

– Jos ei mene nätillä tavalla, niin sitten pitää hoitaa toisella. Mitä ne toimenpiteet voivat olla, niin niitä pitää miettiä ja keskustella, Saarela kommentoi.

Pelaajayhdistyksen nokkamies peräänkuuluttaa myös SM-liigan vastuuta asian hoitamisessa.

– Ensi kauden sarjaa rakennetaan 16 joukkueelle, kun Jukurit nousee. SM-liigalla on nyt merkittävä osuus. Sen pitää valvoa, että velvollisuudet tulevat hoidettua, Saarela paaluttaa.

Lue myös:

    Uusimmat