Bloomberg: Putinin tyttärellä uusi tehtävä

Symboli ja somekuva: Näiden yksityiskohtien avulla Putinin luksusjahti jäljitettiin 4:07
KATSO MYÖS: Symboli ja somekuva: Näiden yksityiskohtien avulla Putinin luksusjahti jäljitettiin.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin tytär Katerina Tikhonova on johtavassa roolissa Venäjän pyrkiessä kasvattamaan vaikutusvaltaansa Afrikassa.

Venäjä pyrkii lähentämään suhteitaan Afrikan valtioihin tarjoamalla digiosaamista. Bloombergin mukaan Putinin 37-vuotiaan tyttären Katerina Tikhonovan johtama Innopraktika Center tukee projektia.

Yli 30 Afrikan valtiosta on kutsuttu edustajia Moskovaan joulukuussa. Heidän on määrä tavata venäläisiä it-asiantuntijoita ja sijoittajia. Venäjä aikoo tarjota Afrikkaan hallintoa parantavia digitaalisia palveluita.

Venäjän hyökättyä helmikuussa 2022 Ukrainaan asettivat länsimaat Venäjän-vastaisia pakotteita. Lännen kauppasuhteiden köhiessä Venäjä on pyrkinyt yhteistyöhön esimerkiksi Kiinan, Intian, Iranin ja Afrikan valtioiden kanssa.

Bloombergin mukaan Putin suojelee tarkasti Tikhonovan ja tämän 38-vuotiaan siskon Maria Vorontsovan yksityisyyttä. Putin ei ole julkisesti edes myöntänyt, että he ovat hänen tyttäriään. Euroopan unioni, Yhdysvallat ja Britannia ovat asettaneet pakotteita molempia Putinin tyttäriä vastaan.

Venäjän apulaisulkoministeri Mikhail Bogdanovin mukaan Venäjä on jo "menettänyt paljon aikaa" Afrikassa. Bogdanovin mukaan Venäjän täytyy toimia Afrikassa jatkossa nopeammin ja tehokkaammin.

Lue myös:

    Uusimmat