Bloggarin jakama kuvapari kiinnittää huomiota huolestuttavaan asiaan – tähän moni sortuu: "Se ei ole terveellistä"

Nuori nainen toivoo, että jokainen meistä oppisi katsomaan itseään samaan tapaan kuin katsomme muita – ilman tiukkaa arvostelua. 

Valitettavasti hyvin moni kärsii huonosta itsetunnosta, ja sosiaalinen media on väline, joka saattaa ruokkia tätä ajatusmaailmaa entisestään. Toinen toistaan upeampien kuvien näkeminen saa helposti sortumaan itsensä vähättelyyn; miksi minunkin takapuoleni tai käsivarteni eivät voisi näyttää tuolta?

Samalla kun keskitymme muiden parhaisiin puoliin, näemme itsessämme vain vikoja. Kuulostaako tutulta? Some-tähti Louise Aubery jakoi itsestään kuvaparin siinä toivossa, että se herättäisi ihmiset luopumaan tästä kieroutuneesta ajatusmaailmasta. 

Imartelevien kuvien julkaiseminen jatkaa kierrettä

Aubery toteaa, että samalla kun muut ihmiset näkevät hänen hymynsä, pitkät käsivartensa ja vahvan takapuolensa, hän itse näkee samassa kuvassa vain selluliittia, selkämakkaroita ja ison nenän. Auberyn mukaan asetamme itsellemme paljon suurempia paineita kuin muille. Mutta mitä jos ryhtyisimmekin katsomaan itseämme samalla tavoin kuin muita? Löytämään itsestämme hyviä puolia ainaisten epäkohtien sijaan?

– Meidän täytyy todella oppia olemasta niin ankaria itsellemme. Se ei ole terveellistä. Minä aion työstää tätä ja toivon, että sinä tekisit saman, nainen toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan itsekriittisyys kumpuaa osittain fyysisyyttä korostavasta yhteiskunnastamme. Naisen mukaan moni meistä lisää omalla toiminnallaan tätä tyytymättömyyden kierrettä: julkaisemme itsestämme vain imartelevia, kenties muokattuja kuvia, jotka lähettävät väärää viestiä herkälle yleisölle.  

– Se asettaa suurta painetta harteillemme ja ruokkii tunnetta siitä, ettemme ole riittävän arvokkaita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Omalla esimerkillään nainen haluaa muistuttaa, että itseluottamuksen löytäminen ei ole salatiedettä. Se on jotain, jota voit hallita riippumatta siitä, mitä muut ihmiset sanovat. Se on ennen kaikkea mielentila, ei se, miltä näytät.

Ollaan siis rohkeasti tyytyväisiä itseemme ja siihen, miltä näytämme!

Lähde: Metro

***

1:59

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja