Mainos

Blairin puolueelle tappio välivaaleissa

Britannian pääministeri Tony Blair on saanut näpäytyksen harjoittamastaan Irak-politiikasta.

Britannian pääministeri Tony Blair

Eilen pidetyissä välivaaleissa Blairin työväenpuolue kärsi huomattavan tappion. Se hävisi Leicesterin vaalipiirin parlamenttipaikan ja piti vain täpärästi toisen, Birminghamin vaalipiirin paikan. Tulosta pidetään äänestäjien suorana kritiikkinä Blairille ja hänen politiikalleen.

- Tony Blairin antama oikeutus tukea George Bushia oli väärin. Leicesterin asukkaat ovat puhuneet Britannian kansan puolesta. Heidän viestinsä on, että pääministeri on käyttänyt väärin ja menettänyt heidän tukensa. Hänen tulisi pyytää anteeksi, sanoi liberaalidemokraattien uusi parlamenttiedustaja Parmjit Singh Gill voitonpuheessaan Leicesterissä.

Työväenpuolue hävisi Leicesterin vaalipiirin parlamenttipaikan oppositiossa oleville liberaalidemokraateille. Vuoden 2001 parlamenttivaaleissa työväenpuolue voitti paikan yli 13 000 äänen erolla, mutta nyt liberaalit voittivat reilulla 1600 äänellä. Sen sijaan Birminghamin vaalipiirin paikan työväenpuolue sai pitää täpärästi, vain 460 äänen enemmistöllä. Edellisissä vaaleissa työväenpuolueen ääniero oli 11 000 ääntä.

Vaalituloksen odotetaan luovan Blairille lisää paineita ennen parlamenttivaaleja, jotka on määrä pitää vuoden kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.