Mainos

Blairin lähipiiri torjui ennustukset talvivaaleista

Brittilehdet ovat arvioineet, että pääministeri Blair olisi järjestämässä parlamenttivaalit jo helmikuussa saadakseen mahdollisimman suuren hyödyn tämänhetkisestä suosioetumatkastaan päävastustajaansa.

Britannian hallituslähteistä torjuttiin tänään lehtitiedot, joiden mukaan pääministeri Tony Blair aikoisi järjestää maassa parlamenttivaalit helmikuussa. Pääministerin kanslian mukaan puheet vaaleista jo talvella ovat "joutavanpäiväistä spekulointia".

Sunday Telegraph ja Sunday Times -lehtien mukaan Blair aikoisi ilmoittaa heti vuoden alussa, että parlamenttivaalit pidetään helmikuussa. Lehdet eivät kerro, mistä ne ovat tietonsa saaneet. Blairin on tähän asti oletettu järjestävän vaalit aikaisintaan toukokuussa.

Lehtien mukaan Blair haluaa järjestää vaalit aikaisemmin, koska hän haluaa mahdollisimman suuren hyödyn tämänhetkisestä suosioetumatkastaan päävastustajaansa Michael Howardiin ja tämän konservatiivipuolueeseen. Blair uskoo saavansa parlamenttivaaleissa vetoapua myös Irakin tammikuun lopussa järjestettävistä vaaleista, jos ne sujuvat suhteellisen verettömästi, lehdet kertovat.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.