Mainos

Blairin Irak-politiikka sai vastustusta

Britannian pääministeri Tony Blair on kärsinyt arvovaltatappion parlamentissa.

Britannian pääministerin Tony Blairin Irak-kantaa puidaan parlamentissa.

Lähes 200 Britannian parlamentin jäsentä on äänestänyt pääministeri Tony Blairin Yhdysvaltoja myötäilevää Irak-politiikkaa vastaan. Vastustajien mielestä sodan tarvetta ei ole todistettu.

- Olisi väärin maallemme ottaa osaa ennaltaehkäisevään sotilastoimeen, sanoi liberaalidemokraattien puheenjohtaja Charles Kennedy.

Blairin kannalta tukalaa on, että monet vastustajista olivat hänen omasta työväenpuolueestaan.

Blair sai kuitenkin tuen hallituksen Irak-politiikalle luvuin 393 -199.

Huolellisesti muotoillussa esityksessä pyydetään tukea YK:n aseriisuntapyrkimyksille eikä mainita sodan mahdollisuutta. Blairin vastustajien odotetaan kuitenkin tuovan äänestykseen ehdotuksen lisäyksestä, jonka mukaan sotatoimiin ryhtyminen ei ole perusteltua.

Asiantuntijat ovat ennustaneet koko Blairin poliittisen uran olevan katkolla, jos väistämättömältä vaikuttava sota ei tuota toivottua tulosta suhteellisen nopeasti.

Blairin mukaan Britannian valmistamalle linjalle Irakin suhteen on olemassa hyvät perusteet. Hän toivoi kansalaisten havaitsevan perusteluja tutkittuaan, ettei sotaa ryhdytä koska sitä haluttaisiin vaan koska Irakin johtaja Saddam Hussein on rikkonut YK:n päätöslauselmia vastaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 26.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.