Björn Wahlroosin suojatti paljastaa kolme asiaa, jotka talousguru on hänelle opettanut – tässä ne ovat

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos kritisoi kovin sanoin suomalaisia työmarkkinoita MTV Uutisten haastattelussa 11:01
Näin Björn Wahlroos kritisoi kovin sanoin suomalaisia työmarkkinoita MTV Uutisten haastattelussa

Sammon konsernijohtajaa ja Nordean puheenjohtajaa Torbjörn Magnussonia voi hyvin pitää Sammon puheenjohtaja Björn Wahlroosin löytönä.

Magnusson teki kovaa tulosta Sammon syömähampaan Ifin toimitusjohtajana vuosina 2002–2019 ja nousu Sammon johtoon alkoi kirkastua, kun Magnusson nostettiin Nordean hallitukseen Sammon silloisen toimitusjohtaja Kari Stadighin tilalle vuonna 2018.

Seuraavana vuonna Magnusson nousi jo Wahlroosin tilalle Nordean puheenjohtajaksi Wahlroosin itse jättäydyttyä pois.

Magnusson kuvailee läheistä suhdettaan Wahlroosiin niin, että siitä muodostuu kuva miesten välisestä mentorointisuhteesta.

1. – Olen ollut Nallen lähipiirissä kohta 20 vuotta ja hänen kanssaan työskennellessäni olen tullut paremmaksi priorisoimaan tärkeitä asioita. On niin helppo hukkua eri asioiden vyöryyn, jonka eteen yritysjohtajana joutuu.

2. – Nalle Wahlroos on kuuluisa älystään, mutta hänen pitäisi olla yhtä kuuluisa pohjoismaisten yhteiskuntien tuntemuksestaan. Opin häneltä koko ajan lisää pohjoismaisista yhteiskunnista.

3. – Hän on – ja tämä on tehnyt minuun syvän vaikutuksen – erinomainen ihmistuntija. Käyn hänen kanssaan jatkuvasti keskusteluja eri johtajista, joiden kanssa teen töitä. Hän neuvoo minua siinä, kuinka voin auttaa heitä menestymään ja kuinka voisin itse kehittyä keskustelemalla muiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat