Björkman ja Haapkylä avioparina elokuvassa: ”Joillekin voisi olla kuumottavaa”

Viime vuonna eronneet Minna Haapkylä ja Hannu-Pekka Björkman nähdään avioparina pian ensi-iltansa saavassa Armi elää! -elokuvassa. Ero ei ole vaikuttanut näyttelijöiden ammattimaiseen työskentelyyn.

Näyttelijä Minna Haapkylä tähdittää maaliskuussa ensi-iltansa saavaa Armi elää! -elokuvaa. Haaapkylä näyttelee Armi Ratian elämäkertaelokuvassa pääosaa. Ratian miehen Viljon roolissa puolestaan nähdään näyttelijä Hannu-Pekka Björkman.

Tilanne voisi olla kiusallinen, sillä kesäisten kuvausten aikana näyttelijäpariskunta kävi parhaillaan läpi avioeroa. 20 vuotta yhtä pitäneen parin avioero astui voimaa joulukuussa 2014.

Ero ei kuitenkaan vaikuttanut heidän työskentelyyn. MTV.fi haastatteli Björkmania ja Haapkylää tiistaina Armi elää! -elokuvan lehdistötilaisuuden yhteydessä.

– Siinä oli ihan normaali työtilanne päällä, ei sellaisessa yksityisasiat paina mieltä. Joillekin se voisi olla kuumottava tilanne, mutta on tässä sen verran ammatillisuutta kehittynyt, joten hyvin menee, Björkman kuvailee tunnelmia.

Haapkylä uskoo entisen avioparin työskentelevän hyvillä mielin myös tulevaisuudessa.

– Olemme aina Hannu-Pekan kanssa näytelleet yhdessä riippumatta siitä, mikä tilanne on kotona. Tulemme varmasti aina näyttelemäänkin yhdessä. Ei ero vaikuta tilanteeseen mitenkään, se on osa ammattilaisuustta.

Parilla on kaksi lasta ja molemmat kuvailevatkin olevansa lasten kautta edelleen paljon tekemisissä toistensa kanssa. Pari myös asuu samassa rakennuksessa, vaikkakin eri asunnoissa. Haapkylä seurustelee nykyään näyttelijä Joanna Haarttin kanssa.

Björkman sai roolistaan kehuja Ratialta

Björkman kertoo luottaneensa käsikirjoittajan tekemään taustoitukseen perehtyessään Ratian Viljo-miehen rooliin. Viljo oli itse rauhallisuus räiskyvän Armin rinnalla.

Björkman on saanut roolistaan palautetta Armi Ratian pojalta, suunnittelija Ristomatti Ratialta.

– Ratia äsken totesi, että olin roolissa vakaa ja ystävällinen, aivan kuin Viljo. Se palaute tuntui tietenkin hyvältä.

Rauhallisen roolin sijaan haastavinta elokuvan teossa on ollut se, että elokuvassa on mukana kaksi tasoa. Armin tarina kerrotaan Armista näytelmää valmistelevan teatteriseurueen kautta.

– Välillä olin ihan näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja sitten taas Viljon roolissa. Kyllä siinä vähän sai aina miettiä muotoa ja olla sekaisin, että kuka on kuka.

Björkman on mielissään ohjaaja Jörn Donnerin kanssa työskentelystä.

– Aina kun mukana on vanha mestari, niin tekemiseen tulee tiettyä nostetta. Sellainen kirjoittamaton ja sanaton arvokkuuden tunne. Se on ainutlaatuista. Donnerilla on valtava kokemus taustalla ja hänen toiminnastaan puuttuu kokonaan nykyajalle tyypillinen laskelmointi, Björkman summaa.

Armi elää! saa ensi-iltansa 20. maaliskuuta 2015.

Lue myös:

    Uusimmat