Mainos

BirdLife Suomi vaatii Etelä-Suomen metsille parempaa suojelua

BirdLife Suomi -järjestö on huolestunut Etelä-Suomen vanhojen metsien lajiston tilasta.

Metso lähikuvassa


Monilla vanhojen metsien lintulajeilla kuten mm. metsolla, kuukkelilla, pikkusiepolla ja pohjantikalla menee huonosti. BirdLife Suomen edustajisto vaatikin Etelä-Suomen metsien suojeluun lisätehoa kevätkokouksessaan Nurmijärvellä tänään.

-Vanhan metsän lintulajien merkittävä vähentyminen on merkki elinympäristön tilan huononemisesta ja se kertoo myös muun eliölajiston ahdingosta, järjestö muistuttaa. BirdLife Suomi otti kantaa uuteen metsälakiin, joka yrittää vastata metsien yksipuolisuusongelmaan määrittämällä avainbiotooppeja eli arvokkaita elinympäristötyyppejä, jotka hakkuissa on aina säästettävä. Järjestön mielestä ongelmana on, että avainbiotoopit ovat pinta-alaltaan yleensä vain aareja tai muutamia hehtaareja.

-Maamme kansainvälisesti arvostetuimman ekologin Ilkka Hanskin tutkimusryhmä on kuitenkin osoittanut, että pienet, eristyneet elinympäristöt eivät ole kovinkaan hyödyllisiä lajien säilyttämisen kannalta, BirdLife perustelee.

-Resurssit kannattaisi sijoittaa olemassa olevien isompien arvoalueiden kuten kansallispuistojen laajentamiseen ja ennallistamiseen vanhojen metsien kaltaisiksi sekä uusien metsänsuojelualueiden hankkimiseen näiden läheltä, järjestö kehottaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.