Mainos

Bioenergiaa vaaditaan hallitusohjelmaan

Järjestöjen mielestä varsinkin sähkön ja lämmön yhteistuotantoa on mahdollista lisätä. Lisäksi liikenteen polttoaineista vähintään 10 prosenttia olisi oltava biomassapohjaisia vuonna 2020.

Bioenergiajärjestöt vaativat seuraavaa hallitusta laatimaan erillisen energiapolitiikkaohjelman. Ohjelman on katettava kaikki kotimaiset polttoaineet.

Järjestöt esittävät, että bioenergian käyttöä on lisättävä vähintään viidenneksellä vuoteen 2010 mennessä. Lisäksi hallituksen toivotaan tekevän linjauspäätökset bioenergian käytön kehittämisestä vuoteen 2020 asti.

Bioenergiajärjestöjen mielestä Suomessa on mahdollista lisätä etenkin sähkön ja lämmön yhteistuotantoa. Uusissa laitoksissa on varaa lisätä puun, turpeen, kierrätyspolttoaineiden ja peltoenergian seoskäyttöä.

Liikenteen polttoaineista vähintään 10 prosenttia olisi oltava biomassapohjaisia vuonna 2020. Metsähakkeen käyttöä energiaksi on lisättävä, ja turpeen käyttöä rankaisevaa päästökerrointa on pienennettävä. Myös peltoenergian, biokaasujen ja kierrätyspolttoaineen käyttö on saatava kasvuun, järjestöt esittävät kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.