Mainos

Bin Ladenin luovuttamisesta ei vielä päätöstä

Afganistanin Taleban-johtajat sanovat etteivät he luovuta terrori-iskuista epäiltyä Osama bin Ladenia ilman selviä todisteita hänen osallisuudestaan iskuihin Yhdysvalloissa.

Afganistanin uskonnollisten johtajien piti tänään neuvotella sauditerroristi Osama bin Ladenin luovuttamisesta. Tapaamista on kuitenkin siirretty päivällä tai kahdella tuntemattomasta syystä. Neuvotteluissa olisi tarkoitus keskustella myös Yhdysvaltojen mahdollisesta hyökkäyksestä Afganistaniin.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Afganistania johtava ääri-islamilainen Taleban-liike on asettanut ehtoja bin Ladenin luovuttamiselle.

Taleban vaatii, että Osama bin Ladenia kuulustellaan puolueettomassa maassa järjestettävässä oikeudenkäynnissä. Lisäksi Afganistanin vastaiset pakotteet on kumottava, ja kaikki asetoimitukset Afganistanin oppositiolle on lopetettava. Kansainvälisen yhteisön on myös ryhdyttävä avustamaan Afganistania.

Ehdot esitettiin neuvotteluissa, joita Taleban kävi eilen Pakistanin edustajien kanssa. Pakistanin valtuuskunta jatkaa neuvotteluja asiasta.

Yhdysvaltain presidentti George Bush on ilmoittanut haluavansa terrori-iskuista epäillyn bin Ladenin elävänä tai kuolleena.

Pakistan on asettanut asevoimansa hälytystilaan Yhdysvaltain mahdollisen Afganistaniin suuntautuvan vastaiskun vuoksi.

(MTV3-Reuters-AFP)

Samaan aikaan pakolaistilanne Afganistanin ja Pakistanin rajalla kärjistyy.

Presidentti George Bush tuomitsee vihamielisyyden osoitukset Yhdysvalloissa asuvia muslimeja ja arabeja kohtaan. Vieraillessaan islaminuskoisten keskuksessa Washingtonissa Bush sanoi, että viattomia ihmisiä vastaan hyökkäävien amerikkalaisten tulee hävetä käytöstään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.