Jenna menetti hetkessä 75 000 dollaria kryptohuijauksessa ja pahempaa oli vielä tulossa – "Romahdin polvilleni"

Huijatuksi tullut kertoo tarinansa – Jenna menetti tuhansien eurojen edestä kryptovaluuttaa 5:54
Jenna Rantakallio kertoo yllä, miltä tuntui tulla huijatuksi kryptomaailmassa.

Kryptovaluuttamaailma vilisee sijoittajien lisäksi myös rikollisia ja huijareita. Bloggaaja Jenna Rantakallio menetti huolimattomuusvirheen takia hetkessä 75 000 dollarin edestä kryptovaluuttaa.

Rantakallion mukaan kryptovaluuttamarkkinoilla toimiessaan pitää tietää, mitä tekee, tai muuten joutuu helposti ongelmiin. Niin kävi myös Rantakalliolle. 

– Minun piti yhdistää kryptolompakkoni sellaiseen uuteen alustaan, enkä tunnistanut virheellistä linkkiä. Sen takia luovutin scammereille eli petoksentekijöille lompakkoni avaimet. He saivat siihen täydellisen pääsyn, vähän niin kuin olisivat saaneet pääsyn pankkitililleni.

Rantakallio näki silmiensä edessä, kun lompakosta katosi ensin 10 000 dollaria ja sitten lisää. 

– Romahdin polvilleni. Se oli niin voimakas kokemus. En voinut uskoa, että olin niin idiootti, että luovutin avaimet huijareille. 

"Tästä tulee useiden kuukausien painajainen"

Illalla nukkumaan mennessä Rantakallio tajusi tilanteen olevan vielä vakavampi kuin miltä aluksi vaikutti. 

– Tajusin, että tästä tulee useiden kuukausien painajainen, koska se lompakko oli auki myös tuleville sijoituksille. Olin ilmoittanut yhdelle projektille lompakkoni osoitteen, ja oli tulossa satojentuhansien edestä lisää valuuttaa.

Katso alla olevalta videolta, selvisikö huijaustapaus. Videolla Keskusrikospoliisin johtava virtuaalivaluutta-asiantuntija Patrik Johansson kertoo, millaisia huijaustapaukset Suomessa ovat ja miten hyvin niitä voidaan selvittää. 

Kryptovaluutoissa piilee huijausriski 8:43

Nyt Rantakallio tietää, mitä tekisi toisin.

– Tuolloin tunnetiloinani olivat kiire, ärtymys ja väsymys, eikä sellaisia tunnetiloja saa olla läsnä kryptoasioita hoitaessa. Halusin suorittaa yhden asian ennen nukkumaanmenoa, mutta sillä oli sitten melko iso hinta.

Lue myös:

    Uusimmat