Mainos

Bill Gates ennustaa: Nämä 3 teknologista läpimurtoa ovat lähellä

Microsoftin perustaja Bill Gates kertoo kirjoituksessaan, mitkä ovat seuraavat suuret teknologiset kehitysaskeleet, kertoo Fortune.

Gates paljastaa kirjoituksessaan, mitkä ovat lähitulevaisuuden merkittävimpiä teknologisia läpimurtoja.

Gates perustaa ajatuksensa arvioihinsa taloustieteilijä Robert Gordonin uutuusteoksesta The Rise and Fall of American Growth

1. Robotiikka kehittyy

Yksi Gordonin keskeisimmistä argumenteista on se, että teknologinen läpimurto voi tapahtua vain kerran. Tästä syystä niiden tuoma talouskasvu ei kestä pitkään. Kehityksen on siis kehityttävä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa robotiikka on ollut viimeisinä parina vuosikymmeninä yli kymmenesosa koko maan BKT:n kasvusta. Yhä vain pidemmälle kehittyneempi robotiikka toisi vain nopeampaa kasvua, minkä myös Gates allekirjoittaa.

2. Parannuskeino Alzheimerin tautiin

Gatesin mukaan toinen merkittävä tekijä valtion taloudelle olisi Alzheimerin taudin parantaminen. Taudin hoito lohkaisee esimerkiksi Yhdysvaltojen budjetista 236 miljardia dollaria vuosittain, joten parannuskeino muuttaisi merkittävästi valtion budjettia. Vaikkakaan parannuskeinon kehittäminen ei näyttäisi olevan aivan lähellä, olisi moisilla keksinnöillä merkittävä vaikutus.

3. ”Supersementti”

Kolmas merkittävä askel tapahtuu puolestaan materiaaleissa: tällä alueella läpimurto näkyisi laajimmin myös koko maailman taloudessa. Gates uskoo myös vahvasti, että viimeisen 20 vuoden aikana kehittynyt ymmärrys muun muassa geenimutaatioita, biologiaa ja tekoälyä kohtaan tulee näkymään isoina läpimurtoina tulevien 20 vuoden aikana. Suuri mullistus koskee erityisesti rakentamista: tulevaisuudessa materiaalina tullaan käyttämään jonkinlaista ”supersementtiä”, joka on nykyisiä rakennusmateriaaleja jopa kymmenen kertaa kestävämpää.


Lähde: Fortune

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.