Bikinit vai uimapuku? Naiset vastaavat

Hellesäiden varalle kaapista on hyvä löytyä uima-asu, jossa olonsa tuntee mukavaksi. MTV Lifestyle otti selvää, viihtyvätkö naiset paremmin uimapuvussa vai bikineissä.

”En osaa päättää, panostaisinko uuteen upeaan uimapukuun vai bikineihin. Kumpaa te käytätte? Onko se aina niin, että vanhemmat naiset käyttävät uimapukua ja nuoremmat bikineitä?”, kysyy nimimerkki Kisu tällä viikolla.

Näin naispaneeli vastasi:

"Käytän bikineitä, koska ne ovat kesäisemmät ja niitä saa kaikissa ihanissa sateenkaaren väreissä – niiden shoppailu on kivaa! Uimapuvut tuntuvat olevan usein aika tylsästi pelkästään mustia tai tummansinisiä ehkä muutamalla raidalla höystettynä. Kesäkuumalla aurinkoa ottaessa bikinit ovat myös ehdottomasti kevyempi ja siksi miellyttävämpi vaihtoehto. Ja on kiva, että mahakin saa väriä!

Uimapuvun voisin valita vesipuistoon mentäessä sen käytännöllisyyden takia: ei tarvitse pilata hauskuutta murehtimalla sitä, pysyvätkö liivit ja alaosa vauhdissa mukana. Myös talviseen uimahalliin miellän uimapuvun sopivammaksi vaihtoehdoksi.

Uimapuku kieltämättä tuntuu enemmän vanhempien naisten valinnalta, mutta kyllä kauppoihin on viime vuosina tullut myös nuorekkaita, erikoisesti leikattuja uimapukuja, joissa ei ole mitään täti-viboja. Mikä ettei sellaisen voisi joskus kesälläkin laittaa päälleen? Ja enemmän kuin ikäkysymys, uimapuku/bikinit-dilemma tuntuu olevan vartalo- tai itsetuntokysymys: jos maha höllyy ja se häiritsee itseä, niin uimapuvun kanssa asiasta ei tarvitse niin murehtia. Mutta koosta tai kiinteydestä huolimatta jokainen saa ja jokaisen pitää pukeutua juuri siihen, mikä itsestä tuntuu parhaimmalta."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Kaikki käyttävät kaikkea, sinun pitää valita itsellesi se, jossa tunnet olosi parhaimmaksi, naisellisimmaksi ja seksikkäimmäksi. Kaikki näyttävät kamalilta jos et tunnet oloasi hyväksi niissä.

Sen tarkoitus on peittää intiimit alueet, mutta ennen kaikkea tuoda sinulle upea olo!"
– Nainen, 37, naimisissa

"Minulla on itselläni bikinit, mutta ehkä jopa mieluummin käyttäisin uimapukua. Juuri näin kaupassa todella nättejä malleja, jotka oli selvästi nuoremmille suunnattuja, eli kyllä mielestäni ihan hyvin nuoremmatkin voivat käyttää uimapukuja."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Harva asia on ”aina niin”. ”Aina” kuuluu mielestäni samojen vältettävien sanojen joukkoon kuin ”kaikki” tai ”ei koskaan”. Minulla on sekä bikinit että yksiosainen uima-asu. Kumpikin on kiva. Tee, kuten sinusta hyvältä tuntuu."
– Nainen, 28, sinkku

"Panosta bikinikuntoon ja näytät hyvältä kummassa vaan. Jos on leveä lantio, niin en laittaisi kokouikkaria. Kaiketi paras vaihtoehto selviää menemällä sovituskoppiin ja kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja.

Ei kokouimapuku ole välttämättä mikään vanhempien naisten malli. Se voi näyttää hyvältä myös nuorempien päällä. Epäilen, että miessukupuoli tykkää silti enemmän bikineistä (enemmän paljasta pintaa)."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Lasten venyttämää vatsanahkaa ei kehtaa bikineissä esitellä, siksi äidit suosivat uimapukuja. Näin ainakin omalla kohdalla. Kaunis kokopuku on paljon seksikkäämpi kuin bikinit, joissa kroppa ei ole edukseen. Voi kun niitä kauniita uimapukuja vain tehtäisiin enemmän nuorekkaammissa ja tyylikkäissä malleissa!"
– Nainen, 27, avoliitossa

”Bikinejä suosin, mutta lapsen saatuani se on vähän niin ja näin ollut, että kehtaanko käyttää. Sinuna valitsisin sellaisen uikkarin, jossa olo tuntuu hyvältä, olipa se sitten kokouikkari tai bikinit.”
– Nainen, 28, yksinhuoltaja

"Mielestäni kannattaa valita sellainen uima-asu, joka sopii omalle vartalotyypille parhaiten. Tärkeää on myös valita sellainen uima-asu, jossa viihtyy hyvin. Kauheinta on, jos joku on ahtautunut niin pieneen uikkariin, että tavara pursuilee ylitse ja huomaa, että käyttäjä ei viihdy siinä lainkaan.

Itse käytän bikineitä, koska viihdyn niissä paremmin. Yleinen sääntö voisi kuitenkin olla, että vanhempana mieluummin uimapuku ja nuorempana bikinit."
– Nainen, 25, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat