Bikinikuntoon herkuttelemalla – näin helppoa se on!

Unohda kalorien laskeminen ja nuivan salaatin närppiminen hikilenkin jälkeen. Bikinikuntoon pääsee parhaiten maltillisella herkuttelulla!

Kuinka elää herkkujentäyteistä elämää, mutta pysyä silti hoikkana ja kauniina? Ranskattaren ruokavuosi -kirjan kirjoittanut Mireille Guiliano tietää: ryhdy kokkaamaan itse ja nauti ruoista sydämesi kyllyydestä, maltillisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Kokkaa itse ja nauti

Tiedämme etukäteen jo sen, että itse kokatessamme pystymme kontrolloimaan käytettävän rasvan, sokerin ja suolan määrää, joita usein kätkeytyy valtaisia määriä valmiiksi tehtyihin aterioihin. Guilianon ajatusmalli ei kuitenkaan rajoitu pelkästään tähän. Hänen mukaansa kauhan varressa itse hyöriminen muuttaa suhtautumistamme itse ruokaan: se ei enää näyttäydy kilojamme lisäävänä vihollisena vaan ystävänämme.

Guilianon teesit perustuvat naisen itsensä mukaan maalaisjärkeen. Lisämakua ruokiin saa kalorimäärää kohottamatta yrteillä, mausteilla, sitruunamehulla sekä viinietikalla, joka itse asiassa tekee hyvää myös ihollesi ja hiuksillesi. Sokerin tilalla taas voi käyttää hunajaa.

Parasta Guilianon opeissa on, että herkuttelu ei missään nimessä ole pannassa – kunhan homman pitää hanskassa. Esimerkiksi viinilasillisen nauttiminen juustoherkun kanssa on ehdottomasti suositeltavaa.

Näin pysyt hoikkana

Tässä Mireille Guilianon avaimet terveelliseen, mutta herkulliseen syömiseen:

1. Syö kolme kunnon ateriaa: aamiainen, lounas ja päivällinen. Älä napostele niiden välissä. Rajoita hiilihydraattien ja sokerin määrää aamiaisella, äläkä jätä väliin lounasta – muuten ylensyöt päivällisellä.

2. Tee päivällisistäsi kolmen ruokalajin sessioita. Annosten vaihtelu pidentää päivällisen kestoa ja tekee siitä muutenkin merkityksellisemmän tapahtuman. Kolmen ruokalajin päivällinen syntyy helposti arkiruuistakin: ensimmäiseksi ja viimeiseksi ruokalajiksi passaavat hyvin vaikkapa viipaloitu tomaatti sekä osiin jaettu päärynä.

3. Huolehdi, että pääruokalautasellasi on ainakin kolmea eri väriä. Siinä on ravitsemuksellista järkeä, ja ruoan pitäisi antaa myös visuaalista mielihyvää.

4. Sisällytä joka ateriaan sopivassa suhteessa proteiinia, rasvoja ja hiilihydraatteja.

5. Nauti joka ateriastasi. Syö hitaasti ja pidä annoskoko kohtuuden rajoissa. Muista, että kolme ensimmäistä haukkaisua maistuvat aina parhaimmilta. Liiku säännöllisesti ja juo paljon vettä.

(MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja