Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Bikinikuntoon herkuttelemalla – näin helppoa se on!

Julkaistu 22.01.2013 19:15

Unohda kalorien laskeminen ja nuivan salaatin närppiminen hikilenkin jälkeen. Bikinikuntoon pääsee parhaiten maltillisella herkuttelulla!

Kuinka elää herkkujentäyteistä elämää, mutta pysyä silti hoikkana ja kauniina? Ranskattaren ruokavuosi -kirjan kirjoittanut Mireille Guiliano tietää: ryhdy kokkaamaan itse ja nauti ruoista sydämesi kyllyydestä, maltillisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Kokkaa itse ja nauti

Tiedämme etukäteen jo sen, että itse kokatessamme pystymme kontrolloimaan käytettävän rasvan, sokerin ja suolan määrää, joita usein kätkeytyy valtaisia määriä valmiiksi tehtyihin aterioihin. Guilianon ajatusmalli ei kuitenkaan rajoitu pelkästään tähän. Hänen mukaansa kauhan varressa itse hyöriminen muuttaa suhtautumistamme itse ruokaan: se ei enää näyttäydy kilojamme lisäävänä vihollisena vaan ystävänämme.

Guilianon teesit perustuvat naisen itsensä mukaan maalaisjärkeen. Lisämakua ruokiin saa kalorimäärää kohottamatta yrteillä, mausteilla, sitruunamehulla sekä viinietikalla, joka itse asiassa tekee hyvää myös ihollesi ja hiuksillesi. Sokerin tilalla taas voi käyttää hunajaa.

Parasta Guilianon opeissa on, että herkuttelu ei missään nimessä ole pannassa – kunhan homman pitää hanskassa. Esimerkiksi viinilasillisen nauttiminen juustoherkun kanssa on ehdottomasti suositeltavaa.

Näin pysyt hoikkana

Tässä Mireille Guilianon avaimet terveelliseen, mutta herkulliseen syömiseen:

1. Syö kolme kunnon ateriaa: aamiainen, lounas ja päivällinen. Älä napostele niiden välissä. Rajoita hiilihydraattien ja sokerin määrää aamiaisella, äläkä jätä väliin lounasta – muuten ylensyöt päivällisellä.

2. Tee päivällisistäsi kolmen ruokalajin sessioita. Annosten vaihtelu pidentää päivällisen kestoa ja tekee siitä muutenkin merkityksellisemmän tapahtuman. Kolmen ruokalajin päivällinen syntyy helposti arkiruuistakin: ensimmäiseksi ja viimeiseksi ruokalajiksi passaavat hyvin vaikkapa viipaloitu tomaatti sekä osiin jaettu päärynä.

3. Huolehdi, että pääruokalautasellasi on ainakin kolmea eri väriä. Siinä on ravitsemuksellista järkeä, ja ruoan pitäisi antaa myös visuaalista mielihyvää.

4. Sisällytä joka ateriaan sopivassa suhteessa proteiinia, rasvoja ja hiilihydraatteja.

5. Nauti joka ateriastasi. Syö hitaasti ja pidä annoskoko kohtuuden rajoissa. Muista, että kolme ensimmäistä haukkaisua maistuvat aina parhaimmilta. Liiku säännöllisesti ja juo paljon vettä.

(MTV3

Lisää aiheesta:

Ravintoneuvoja tyrmää tämän tavalliselta tuntuvan aamupalan – päivän sokeritarve täynnä hetkessä: "En starttaisi aamua noin"Viisi vaivatonta konstia, jotka muuttavat elämäsi hetkessä terveellisemmäksi – ja auttavat laihtumaan kuin huomaamattaSyö kaksi aamupalaa ja laihdu! Uusi dieetti lupaa tuloksia pelkkiä aamupalarutiineita muuttamallaYritätkö syödä terveellisesti? Seuraavat lounaseväisiin liittyvät virheet saattavat pilata dieettisiHaluatko elää terveellisesti? Älä sorru näihin sudenkuoppiin Viisi helppoa tapaa pienentää annoskokoja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:35
    Hyvän mielen jutut

    Vantaalaisen Jennin rottweiler yllätti perheensä: 11-viikkoinen Marlo opetteli skeittamaan

  • Eilen19:15
    Sisäilma

    Poltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"

  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen14:11
    Toyota

    Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen

  • Eilen14:05
    Ilmiöt

    Verkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?