Unohda kalorien laskeminen ja nuivan salaatin närppiminen hikilenkin jälkeen. Bikinikuntoon pääsee parhaiten maltillisella herkuttelulla!
Kuinka elää herkkujentäyteistä elämää, mutta pysyä silti hoikkana ja kauniina? Ranskattaren ruokavuosi -kirjan kirjoittanut Mireille Guiliano tietää: ryhdy kokkaamaan itse ja nauti ruoista sydämesi kyllyydestä, maltillisuutta kuitenkaan unohtamatta.
Kokkaa itse ja nauti
Tiedämme etukäteen jo sen, että itse kokatessamme pystymme kontrolloimaan käytettävän rasvan, sokerin ja suolan määrää, joita usein kätkeytyy valtaisia määriä valmiiksi tehtyihin aterioihin. Guilianon ajatusmalli ei kuitenkaan rajoitu pelkästään tähän. Hänen mukaansa kauhan varressa itse hyöriminen muuttaa suhtautumistamme itse ruokaan: se ei enää näyttäydy kilojamme lisäävänä vihollisena vaan ystävänämme.
Guilianon teesit perustuvat naisen itsensä mukaan maalaisjärkeen. Lisämakua ruokiin saa kalorimäärää kohottamatta yrteillä, mausteilla, sitruunamehulla sekä viinietikalla, joka itse asiassa tekee hyvää myös ihollesi ja hiuksillesi. Sokerin tilalla taas voi käyttää hunajaa.
Parasta Guilianon opeissa on, että herkuttelu ei missään nimessä ole pannassa – kunhan homman pitää hanskassa. Esimerkiksi viinilasillisen nauttiminen juustoherkun kanssa on ehdottomasti suositeltavaa.
Näin pysyt hoikkana
Tässä Mireille Guilianon avaimet terveelliseen, mutta herkulliseen syömiseen:
1. Syö kolme kunnon ateriaa: aamiainen, lounas ja päivällinen. Älä napostele niiden välissä. Rajoita hiilihydraattien ja sokerin määrää aamiaisella, äläkä jätä väliin lounasta – muuten ylensyöt päivällisellä.
2. Tee päivällisistäsi kolmen ruokalajin sessioita. Annosten vaihtelu pidentää päivällisen kestoa ja tekee siitä muutenkin merkityksellisemmän tapahtuman. Kolmen ruokalajin päivällinen syntyy helposti arkiruuistakin: ensimmäiseksi ja viimeiseksi ruokalajiksi passaavat hyvin vaikkapa viipaloitu tomaatti sekä osiin jaettu päärynä.
3. Huolehdi, että pääruokalautasellasi on ainakin kolmea eri väriä. Siinä on ravitsemuksellista järkeä, ja ruoan pitäisi antaa myös visuaalista mielihyvää.
4. Sisällytä joka ateriaan sopivassa suhteessa proteiinia, rasvoja ja hiilihydraatteja.
5. Nauti joka ateriastasi. Syö hitaasti ja pidä annoskoko kohtuuden rajoissa. Muista, että kolme ensimmäistä haukkaisua maistuvat aina parhaimmilta. Liiku säännöllisesti ja juo paljon vettä.
(MTV3
Uusimmat
-
08:51
Ruotsin NHL-supertähti "erittäin kiinnostunut" MM-kisoista: "Aion juoda ensin muutaman oluen"
-
08:50
Ellen Jokikunnas koki tulleensa Italiassa huijatuksi – pelkäsi rahojensa puolesta
-
08:38
Nainen kärähti ratista Hämeenlinnassa: Yritti erehdyttää poliisia ja epäonnistui
-
08:37
Jäähyväisten makua – muuttohuhujen kohteena olevan NHL-seuran kausi päättyi kyyneliin
-
08:37
Snookerjysäys: Mestari ulkona MM-kisoista – "Tämä sattuu"
-
08:35
Huhtikuuksi todella kylmä sää jatkuu ja jatkuu – Suomi ei kärvistele yksin
-
08:29
Nokian liikevoitto nousi – liikevaihto laski
-
08:28
Tulivuori purkautuu Indonesiassa – tsunamivarotus annettu
-
07:58
Yksi henkilö kuollut tulipalossa Joensuussa: Poliisi selvittää tahallisuuden mahdollisuutta
-
07:57
Matias Maccelli taituroi upean maalin – NHL:n suomalaisdebytantti avasi heti pistetilinsä
-
07:40
Näin ADHD-oireet voivat vaikuttaa menestykseen elämässä
-
07:32
Muusikkopariskunta Ashanti ja Nelly: kihlat ja lapsi tulossa!
-
07:00
Kroatian hallitusneuvotteluista odotetaan pitkiä ja vaikeita
-
06:55
Yli 1 300 ottelun NHL-tähti lopettaa hienon uransa
-
06:38
UNRWA: Israelilla on käynnissä "kavala kampanja" järjestön lakkauttamiseksi
-
06:36
Päätös sote-säästöistä tehtiin viikonlopussa, sanoo ministeri: "Potilasturvallisuus voi parantua"
-
06:29
Älä sorru tähän virheeseen koirapuistossa: "Ehdottomasti ei"
-
06:28
NHL:n suomalaishyökkääjä päätti läpimurtokautensa tyylillä – seura löi pöytään mielenkiintoisen faktan
-
06:15
Poikajoukko pyysi ruokalassa syönyttä uhria "juttelemaan" – sitten alkoi väkivalta koulun vessassa
-
06:12
Ott Tänak tunnustaa: Tuska kasvaa jatkuvasti
-
Lataa lisää