Bidenin hallinto vaatii alaisiltaan raittiutta kannabiksen käytön suhteen – useita työntekijöitä erotettiin Valkoisesta talosta

Tältä näyttää Yhdysvaltojen aidoilla eristetty kongressi – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen raportoi vallanvaihdon ytimestä 3:40
Video: Kongressirakennus jouduttiin eristämään piikkilangoilla helmikuussa.

Useita Valkoisen talon työntekijöitä on pyydetty eroamaan tehtävästään kannabiksen käytön vuoksi, kertoo The New York Post. Osa huomautuksen saaneista työntekijöistä on alennettu virka-asemassaan.

Määräys on annettu riippumatta siitä, ovatko työntekijät oleskelleet kannabista käyttäessään jossakin niistä 14 osavaltiosta, joissa käyttö on sallittu.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinnon rekrytointiprosessissa kannabiksen käytöstä pyydetään ilmoittamaan. Näin ollen uusien työntekijöiden katsotaan olevan epätasa-arvoisessa asemassa ennen Bidenin hallintoa aloittaneiden kanssa – heiltä kun ei "pössyttelystä" kysytty mitään.

Korjausliikkeellä haluttiin edistää säädösten tasavertaisuutta. 

Vaikka kannabis on laillista useissa osavaltioissa Yhdysvalloissa, se on yhä laitonta liittovaltion tasolla. Tämä aiheuttaa hankaluuksia rekrytointiprosessien turvallisuusselvityksiä tehdessä.

Bidenin hallinnon uusien ohjeiden mukaan henkilökunnalta edellytetään raittiutta kannabiksen suhteen ja heille saatetaan myös tehdä satunnaisia huumetestejä.

Lue myös:

    Uusimmat