Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Bernie Ecclestone tylyttää Ferraria "Järkeenkäypää syytä ei ole"

1:04

Entinen F1-pomo Bernie Ecclestone on hämmästynyt, että Ferrari tänäkin vuonna hävisi mestaruustaiston. Ecclestonen mukaan Sebastian Vettelkään ei ole ollut Ferrarilla oma itsensä.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Vielä kesällä Ferrari ja Vettel johtivat mestaruustaistoa. Sitten tuli mahalasku.

– Ajattelin todellakin, että Ferrari tekisi sen tänä vuonna, enkä tiedä, miten he kadottivat tiensä. Järkeenkäypää syytä ei ole, Ecclestone sanoi Gazzetta dello Sportille.

Ecclestonen mukaan Ferrarilla oli kaikki edellytykset tuplamestaruuteen.

– Sebastian teki virheitä, tiimi teki virheitä. Joillain radoilla Mercedes oli vahvempi, mutta Ferrarilla oli parempi auto.

Ecclestone antaa ymmärtää, että Red Bullin työympäristö sopi Vettelille paremmin.

– Red Bullilla Sebiä rakastettiin ja hän tottui siihen. Hän puhui kaikkien kanssa ja kaikki puhuivat hänelle. Hän tunsi itsensä tiimissä tyytyväiseksi.

Vettelin kykyjen Ecclestone ei usko kadonneen mihinkään.

– Vettelin tulisi palauttaa sisäinen vahvuutensa ja katsoa asioita rauhallisemmin. Hänen uransa ei ole ohi, ainoastaan hän on sisäisesti epäjärjestyksessä. Hänellä on kaikki mahdollisuudet tulla omaksi itsekseen jälleen. Kaipaamme oikeaa Sebiä!

Ferrari tarvitsisi Ecclestonen mukaan kuitenkin toisenlaista ykköskuskia.

– Michael (Schumacher) otti Ferrarin olkapäilleen ja ajoi heidät pois kriisistä. Hän oli liideri, mutta Vettel ei ole sellainen.

Ennen kaikkea Ferrari tarvitsee Ecclestonen mielestä organisaatiouudistusta. Hän hakee esimerkkiä 1990-luvulta, jolloin Jean Todt tuli tallin johtoon. Tuloksena oli viisi tuplamestaruutta Michael Schumacherin kanssa 2000-04 sekä vielä tuplamestaruus Kimi Räikkösen kanssa 2007.

– Heidän pitäisi tutkia tilannetta tarkasti ja laittaa oikeat ihmiset oikeille paikoille. Tämän päivän Ferrari muistuttaa minua 1990-luvun alusta, jolloin vakuutin, että hänen kannattaisi mennä Maranelloon. Tyypillinen italialainen ongelma. Kaikki mahdollisuudet ovat menestykseen, mutta jonkun on vain kanavoitava asiat kuntoon.

Ecclestone antaa neuvon, millaista johtajaa Ferrari tarvitsisi.

– En tiedä, mikä voisi toimia, mutta johtajan pitäisi ainakin puhua italiaa ja viettää tehtaalla 24 tuntia vuorokaudessa. Ei tarvita neuvonantajatyyppiä, joka antaa käskynsä ja katoaa.

5:32

9:41

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja