Bernie Ecclestone haukkuu taas Ferraria: ”Vettel jätettiin yksin”

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone katsoo Sebastian Vettelin häviävän maailmanmestaruuden siitäkin syystä, ettei Ferrari ole antanut tälle riittävästi tukea.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Lewis Hamilton voittanee mestaruuden tälläkin kaudella. Ecclestone ei säästele ylistyssanoja Hamiltonin erinomaisuutta kommentoidessaan.

– Kaveri on vain ilmiömäinen. Hän on yksinkertaisesti paras. Monellakin tavalla. Hän on paras kuljettaja, tulee paineen alla vain paremmaksi ja hän tekee töitä Formula ykkösissä enemmän kuin kukaan muu, Ecclestone sanoi Bild am Sonntag-lehdelle.

Formula ykkösten vetovoimalle Ecclestone pitää Hamiltonin kaltaista tähteä hyvin tärkeänä.

– Hänellä on viehätysvoimaa silloinkin, kun Formula ykkösissä ei ole kovin jännittävää. F1 tarvitsee Lewisiä enemmän kuin koskaan.

Hamilton tarvitsisi vain kovempaa haastetta. Sebastian Vettel ja Ferrari hyytyivät jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

– Se ei tietenkään ole hyvä asia showlle, Ecclestone harmittelee.


Ferrari saakin Ecclestonelta kovaa kritiikkiä.

– Sebastian ei ole saanut tiimiltään riittävästi tukea, kun vastaavasti Lewisilla tiimi on 100 prosenttisesti tukena. Hänen ei tarvitse murehtia Mercedeksen tekemisiä. Heillä kaikki on täydellistä.

– Ferrarikin olisi pystynyt siihen, mutta siellä on paljon politiikkaa, eikä Sebastian saanut tarvitsemaansa tukea. Hän oli yksin, Ecclestone jatkaa.

Ecclestonen mukaan puheenjohtaja Sergio Marchionnen kuolema oli Ferrarille paha menetys.

– Hän oli vahva ja kunnioitettu mies, jonka johtajuutta kaivataan paljon. Ferrarin on päätettävä, onko nykyinen johto heillä oikea. En itse halua arvioida sitä.


Lue myös:

    Uusimmat