Mainos

Berner: Koneet eivät pysty korvaamaan tunnetta työelämässä

Suomalaisen työn liiton johtokunnan puheenjohtaja Anne Berner sanoo, että työelämässä puhaltavat tulevaisuudessa uudet tuulet. Bernerin mukaan työkulttuuri tulee muuttumaan ja uudenlaiselle osaamiselle on tarvetta.

Hän näkee, että muun muassa työyhteisön hierarkiset päätöksentekorakenteet murenevat ja vanhenevat.

- Digitalisaatio muuttaa työtämme, kuten myös robotisaatio, automatisaatio ja monet muut tekniset muutokset. Erilaiset joustot ja uudenlainen tekeminen on välttämätöntä. Sellaiset alat tulevat näivettymään, joita digitalisoituminen korvaa.

Bernerin mukaan tämä kehitys on jo alkanut. 

- Perinteinen valokuvaus ei ole enää niin toimiva ala, cd-levyjä ei enää tehdä. Murrosta on jo tapahtunut runsaasti aloilla, joissa automatisoituminen on mahdollista.  

Berner muistuttaa, että kaikkea koneetkaan eivät pysty korvaamaan.

- Vaikka koneet korvaavat ihmisiä, ne eivät pysty korvaamaan ihmisten tunneominaisuutta. Uskon, että työtä tulee jatkossakin löytymään hyvin sellaisilta toimialoilta, jossa tunnetta tarvitaan. Se on ihmisten välistä työtä, varmasti hoitotyötä, koulutustyötä, myyntiä ja markkinointia sekä viestintää. 

Bernerin mukaan tulevaisuuden työhon ja työelämään vaikuttavat myös nuoret ja heidän arvonsa.  

- Nuoret ovat yllättävän voimakkaasti arvolähtöisiä. He haluavat samaistua yrityksen johdon arvoihin. He haluavat tunnustaa ja tunnistaa yrityksen toimintatapoja itselleen sopiviksi. Paljon he myös ottavat kantaa sosiaalisen median kautta. He hyödyntävät digitalisaatiota.  

Berner arvioi, että työelämässä tulee jatkossa nuorten myötä korostumaan viihtyvyys sekä ennen kaikkea yhteisöllisyys.  

- Työtä löytyy kaikilta aloilta, joissa nuoret yksinkertaisesti viihtyvät. Ei ole välttämättä mitään tiettyjä aloja, joilta takuuvarmasti löytyy töitä. Nuoret yrittäjät ovat nytkin hyvin laidasta laitaan,

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.