Mainos

Berlusconi kohauttaa jälleen: Äidit eivät voi ryhtyä Rooman pormestariksi

Italian entinen moninkertainen pääministeri Silvio Berlusconi on jälleen herättänyt kohua naisiin kohdistuvalla kommentillaan. Tällä kertaa Berlusconi puuttui Rooman seuraavan pormestarin valintaan.

– Äiti ei voi olla pormestari. Pormestarina oleminen tarkoittaa 14-tuntisia työpäiviä toimistossa, miljardööri totesi valtiollisen radio- ja tv-yhtiön RAI:n radiokanavalla.

Berlusconin suosikki samalla linjalla

Berlusconi viittasi kansallismielisen Italian veljet -puolueen poliitikkoon Giorgia Meloniin, joka ei ole vielä päättänyt ehdokkuudestaan. 

Oikeistolaiset puolueet, mukana myös Forza Italia, yrittävät koota voimansa voittaakseen kesäkuun kuntavaalit, joiden voittaja noussee Rooman pormestariksi.

Berlusconin suosikki pormestariksi on perustamansa Forza Italia -puolueen ehdokas Guido Bertolaso, joka hänkin torjui naiset ikuisen kaupungin johtopaikalta. Bertolason mukaan Melonin päätehtävä "on olla äiti". 

– En ymmärrä, miksi hänet pitäisi pakottaa raivoisaan vaalikampanjaan ja välttää kaikkia (poliittisia) kuoppia ja likaa samaan aikaan kun hän rintaruokkii.

79-vuotiaan Berlusconin ja Bertolason kommentit herättivät vastalauseita yli Italian puoluekentän.

"Piilevä naisviha nousee esiin"

– Kukaan ei sano miehelle, että hän on ruma ja lihava. Kaikki (nuo kommentit) osoittavat, ettei naisia kunnioiteta poliittisina toimijoina. Tämä maa ei ole naisille. Nämä tapahtumat ovat uskomattomia, ne paljastavat piilevän naisvihan, sanoi terveysministeri Beatrize Lorenzin keskustaoikeistolaisesta NCD-puolueesta, ja pienten kaksosten äiti. 

– Milloin miesehdokasta pyydetään vetäytymään, koska hän ei ole näyttävä televisiossa, tai on isä, kysyi puolestaan sosiaalidemokraattinen uudistusministeri Maria Elena Boschi

Euroopan yhteisöjen tilastotoimiston Eurostatin mukaan naisten työllistyminen EU:ssa on toiseksi alhaisin, heti Kreikan jälkeen. Alle puolet työikäisistä naisista on töissä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.