Mainos

"Bensan litrahinta yltää pian kahteen euroon"

Bensan hinta hipoo jo taivaita.

Mikäli raakaöljyn hinnannousu jatkuu, bensiinin hinta voi olla pian lähemmäs kaksi euroa litralta.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen arvioi, että bensalitran hinta yltää jopa kahteen euroon vuoden kuluessa. Raakaöljyn kallistumisen lisäksi bensiinin hintaa nostaa dollarin kurssin vahvistuminen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Nieminen kertoo tankanneensa oman autonsa eilen, lasku oli yli sata euroa. Nieminen sanoo, ettei henkilökohtaisesti muista, milloin sata euroa olisi mennyt yhdellä tankkauksella rikki.

- Kyllä se aika huimaa on. Jos summa on tuota luokkaa, ei se hyvältä tunnu.

Nieminen ennustaa, että monet tekijät korottavat bensiinin hintaa lähitulevaisuudessa. Öljyn hinta voi nousta yli 127 dollarista tynnyriltä vuoden kuluessa jopa 200 dollariin. Myös biopolttoaineiden käyttöönotto tuntuu hinnassa.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen

- Meilläkin nähdään vuoden kuluessa lähempänä kahta euroa olevia polttoaineen hintoja, Nieminen sanoo.

Bensan hinnan nousulla on Autoliiton toimitusjohtajan mukaan selkeitä suoranaisvaikutuksia liikkumiseen. Niemisen mukaan hintapiikkien vaikutuksia on nähty aiemminkin. Muun muassa ihmisten vapaa-ajan matkat jäävät vähemmälle, kun menoveden hinta hipoo taivaita.

- Se on ihan selvä, että hintapiikeillä on vaikutus auton käyttöön. Jos vapaa-aikaan liittyvä asiointi vähenee, se heijastuu heti koko talouteen. Taloutemme on palvelujen ja kulutuksen varassa, Nieminen muistuttaa.

Tuoreet tiedot autokaupasta kertovat, että myös autojen myynti on laskussa, vaikka autojen hinnat laskevat. Niemisen mukaan psykologisten tekijöiden merkitys taloudelle onkin suuri.

- Ehkä se on oikein kuluttajien varovaisuutta. Auto on kuitenkin yksi kotitalouden suurimpia menohankintoja ja niissä harkitaan, että mikä on hankinnalle oikea ajankohta.

Lue myös: (20.05.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.