Bensaa voi säästyä, vaikka keskinopeus kasvaisikin – jos et usko, et tunne taloudellisen ajotavan perusperiaatetta

Mökki kutsuu, polttoaine kallistuu – näin voit pienentää auton kulutusta 8:59
Kuinka ajaa niin, että polttoainetta kuluu vähemmän? Tarkoittaako taloudellinen ajotapa matelemista? Uutisaamun vieraina Ajotunti.fi-autokoulun ajo-opettaja Kristiina Anunti ja Nesteen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen.

Kesän autoreissut kurittavat bensa- ja dieselautoilijoiden kukkaroita nyt kovemmin kuin koskaan. Katso aiemmasta jutustamme vinkit halvimman tankkauspaikan löytämiseksi.

Ajotunti.fi-autokoulun ajo-opettaja Kristiina Anunti sekä Nesteen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen vierailivat torstaina Maikkarin Uutisaamussa keskustelemassa auton kulutuksen hillitsemisestä sekä kesän ajomatkoista.

Neste ja Ajotunti.fi-autokoulu kertovat yhteisessä tiedotteessaan tutkineensa touko‒kesäkuussa 2022 ajotavan ja -opetuksen vaikutusta ilmastopäästöjen vähentämiseen.

Tuhannelle suomalaiselle tehdyn kuluttajakyselyn mukaan 54 prosenttia uskoo ajavansa ilmastoystävällisesti, mutta vastaavasti jopa joka neljäs ei osaa sanoa, onko oma ajotapa ilmastoystävällinen.

Osana hanketta Neste ja Ajotunti.fi toteuttivat autokouluoppilaiden kanssa ajotestit, joiden mukaan ilmastoystävällisemmällä ajotavalla on mahdollista laskea autolla ajamisen päästöjä ja polttoaineen kulutusta ajotavasta riippuen jopa 6‒15 prosenttia.

Osaamisen näkökulmasta jo 15 minuutin ajo-opetuksella voidaan saada aikaan merkittäviä muutoksia.

– Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ympäristön kuormittumiseen. Tarvittavat muutokset omaan ajotyyliin voivat olla hyvinkin pieniä, mutta niillä voi olla isoja vaikutuksia, Traficomin erityisasiantuntija Marjo Immonen totesi Nesteen ja Ajotunti.fi:n tiedotteessa.

Mitkä ovat taloudellisen ajamisen peruselementit, ja mikä on polttoaineen säästämisessä kaiken A ja O? Pätevätkö samat teesit myös sähköauton ratissa? Miten keskinopeus voi jopa kasvaa ilmastoystävällisesti ajaessa? Entä kuinka paljon autoilija voi säästää ajamalla järkevämmin? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lähde: Nesteen ja Ajotunti.fi:n tiedote

Lue myös:

    Uusimmat