Mainos

"Bengasissa tapahtuu tänään katastrofi"

Libyan kapinalliset kertovat ajaneensa Muammar Gaddafin joukot pois itäisestä Bengasin kaupungista.

Bengasissa on käyty tänään kiivaita taisteluja. Kapinallisten mukaan Gaddafin joukot ovat pommittaneet kaupungin keskustaa. Libyan hallitus on kiistänyt taistelut ja sanonut kunnioittavansa tulitaukoa.

Al Jazeeran mukaan taisteluissa on kuollut yli 20 ihmistä, minkä lisäksi kymmeniä on haavoittunut. Bengasi on ollut Libyan kriisin aikana kapinallisten tukialuetta.

Uutiskanava al-Jazeeran mukaan Gaddafin joukot tunkeutuivat Bengasin länsiosiin. Lisäksi taistelukoneiden kerrotaan pommittaneen kaupungin keskustaa ja lentokentälle johtavaa tietä. Silminnäkijöiden mukaan kapinalliset ovat ampuneet alas yhden koneista.

Kaupungista nousi aiemmin mustaa savua, ja sieltä on kuultu räjähdysten ääniä.

Erään tiedon mukaan Gaddafin joukkoja on saapumassa Bengasiin myös etelästä ja meriteitse. Tietoa ei ole kuitenkaan pystytty vahvistamaan.

Bengasista on aamusta lähtien paennut satoja ihmisiä, ja kaupungista itään johtavat tiet ovat ruuhkautuneet. Bengasi on Libyan toiseksi suurin kaupunki. Se on kuukausi sitten alkaneen Gaddafin vastaisen kansannousun ydinaluetta.

Kapinallisneuvosto vaatii kansainväliseltä yhteisöltä nopeita toimia Libyan siviilien suojelemiseksi.

- Bengasissa tapahtuu tänään katastrofi, ellei kansainvälinen yhteisö toimeenpane YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa. Vetoamme koko vapaaseen maailmaan: estäkää tätä tyrannia teloittamasta siviilejä, sanoi neuvoston johtaja Mustafa Abdel Jalil.

Libyan hallitus kiistää tiedot Bengasin taisteluista ja vakuuttaa noudattavansa eilen julistamaansa tulitaukoa. Gaddafi varoittaa, että länsimaat saavat katua, jos puuttuvat Libyan asioihin.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.