Mainos

Yhdysvallat: Gaddafi rikkoo lupausta tulitauosta

Yhdysvaltojen mielestä Libyan johtaja Muammar Gaddafi rikkoo lupausta tulitauosta. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Gaddafin sotilaat ovat jatkaneet etenemistään kohti Bengasia, vaikka hallitus väitti julistaneensa tulitauon.

Libyan ulkoministeriöstä kuitenkin vakuutellaan, että armeija ei aio hyökätä Bengasiin, vaikka sotilaat ovat kaupungin ulkopuolella. Ulkoministeriöstä väitetään myös, ettei tulitaukoa ole rikottu minkäänlaisilla pommituksilla tai hyökkäyksillä.

Kapinallisten mukaan taistelut jatkuvat kiivaina. Libyan kapinallisten päätukikohdasta Bengasista on kuulunut voimakas räjähdys. Bengasissa on ammuttu myös ilmatorjunta-aseilla, ja kapinallisten komentaja on määrännyt joukkojaan puolustamaan kaupungin läntistä porttia.

YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt päätöslauselman, jossa sovittiin lentokiellosta ja vaadittiin tulitaukoa Libyaan. Ranska, Britannia, Yhdysvallat ja monet arabimaat ovat kehottaneet Gaddafia lopettamaan hyökkäykset heti. Länsimaiden odotetaan päättävän tänään sotilaallista toimista Gaddafia vastaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.