Mainos

Bemis etsii todisteita räjähdyksestä

Amerikkalainen sukellusryhmä aikoo nostaa autolautta Estonian hylystä metallinpalan, josta on tarkoitus etsiä räjähdyksen jälkiä.

Sukellusryhmän johtajan Gregg Bemisin mukaan sukelluksia Estonian hylyllä jatketaan, mutta ne ovat kuitenkin loppusuoralla, kertoi uutistoimisto TT. Bemis ilmoitti myös aikovansa nostaa hylystä pienen metallipalan.

Metallista on tarkoitus etsiä jälkiä mahdollisesta räjähdyksestä, joka erään teorian mukaan olisi Estonian uppoamissyy.

-Tämän metallipalan lisäksi emme ota hylystä muuta kuin kuvia, Bemis vakuutti. Bemisin mukaan sukeltajat eivät ole vielä käyneet sisällä hylyssä. Amerikkalainen epäili, ettei sukeltajilla ole aikaa siellä käydäkään.

Bemis ei puhu tuloksista

72-vuotias sukellusryhmänjohtaja Bemis ei kuitenkaan ollut valmis puhumaan tekemistään havainnoista ennen kuin on päättänyt tutkimuksensa. Bemis sanoo pitävänsä kiusallisena Suomen ja Ruotsin rannikkovartioston vihamielistä asennetta, kun vartioston laivat partioivat Bemisin One Eagle -aluksen lähellä.

Bemisin sukellusryhmä aloitti tutkimuksensa viime torstaina. Ryhmä halusi saada selville, mikä aiheutti Estonian onnettomuuden.

Merivartiosto kiistää häirinnän

Suomen miervartiosto pitää hölynpölynä amerikkalaismiljonääri Gregg Bemisin väitteitä Estonia-sukellusten häirinnästä. Bemis sanoi eilen uutistoimisto AFP:lle, että Ruotsin ja Suomen merivartiostojen tarkkailualukset käyttäytyvät yhä hyökkäävämmin.

Apulaiskomentaja Markku Halosen mielestä kaikki on sujunut pikemminkin hyvin. Halonen myös kiistää Suomen osalta ruotsalaisväitteet joiden mukaan merivartiostoille olisi annettu ohjeet Bemisin aluksen pidättämisestä, jos se saapuu Suomen aluevesille tai satamaan.
(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.