Belgradissa myönnytyksiä oppositiolle

Serbian oppositio näytti tänään saavan ainakin osavoiton paikallisvaalikiistassa, kun Belgradin vaalikomissio pyysi Serbian korkeinta oikeutta tutkimaan uudelleen kiistaa aiheuttaneet vaalitulokset. Korkeimman oikeuden päätöstä asiassa odotetaan kahden vuorokauden sisällä. Riippumaton belgradilainen radioasema pääsi myös aloittamaan lähetyksensä uudelleen tänään. Ulkomaillakin kärkevää arvostelua herättänyt Radio B-92:n sulkeminen oli viranomaisten antaman selityksen mukaan johtunut "tulvavaurioista".

Samanaikaisesti Serbian sosialistinen hallitus yritti saada mielenosoittajat pois kaduilta aloittamalla laajat puhdistukset johtavassa puolueessa.

Opiskelijoille ja eläkeläisille oli myös luvassa erilaista taloudellista tukea. Uutistoimisto AFP:n mukaan arviolta 150 000 ihmistä kerääntyi hallituksen lupauksista huolimatta tänäänkin Belgradissa mielenosoituksiin, jotka ovat jatkuneet jo 18 päivää.

Mielenosoitukset alkoivat kun hallitus oli mitätöinyt opposition vaalimenestyksen lähes 20 kaupungissa. Opposition osittain boikotoiman uusintaäänestyksen jälkeen oppositio on yhä vallan kahvassa 7 kaupungissa.
(STT-Reuter-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat