Mainos

Belgradilaiset opiskelijat jatkoivat mielenosoituksiaan

Belgradilaiset opiskelijat tanssivat tänään pääkaupungin kaduilla ja jatkoivat poliisien härnäämistä valvotun yön jälkeen. Opiskelijat viettivät koko yön ulkona uhmaten virkavaltaa, joka on kieltänyt mielenosoitusmarssit kaupungissa.

Kuten edellisinäkin öinä nuoret aloittivat perjantai-illan vieton aerobicillä ja jatkoivat yötä pelaamalla lentopalloa, jalkapalloa ja lopuksi tanssimalla kaduilla. Viranomaiset ovat yrittäneet selittää opiskelijoiden uskomatonta energiaa sanomalla, että "albanialainen mafia" manipuloi ja huumaa heitä. Opiskelijat ovat suhtautuneet syytöksiin lähinnä huvittuneesti.

Opiskelijat ja kymmenettuhannet opposition kannattajat ovat jo kaksi kuukautta osoittaneet päivittäin mieltään presidentti Slobodan Milosevicin hallitusta vastaan. Liikehdintä alkoi, kun presidentin johtamat sosialistit olivat peruuttaneet kunnallisvaalien tulokset useilla paikkakunnilla, missä oppositio oli voittanut ne.

Milosevic puolestaan osoitti tänään jälleen kerran, ettei hän aio antaa periksi. Hänen uusin siirtonsa oli riippumattoman television kieltäminen Bajina Bastassa, yhdessä niistä kaupungeista, joissa oppositio voitti vaalit. Oppositioliike Zajednoon kuuluva Serbian uudistusliike sanoi hallituksen kieltäneen television lähetykset, koska televisio oli sen mukaan tullut luvatta armeijan ja poliisin käyttämille aaltopituuksille. Serbian joukkotiedotusvälineet ovat tiukasti hallituksen valvonnassa, ja niillä on tärkeä asema Milosevicin vallan pönkittäjinä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.